Navijači diljem Hrvatske bodre hrvatsku nogometnu reprezentaciju
Navijači diljem Hrvatske bodre hrvatsku nogometnu reprezentaciju

Britanski tabloid Daily Mail uoči večerašnjeg sraza Hrvatske i Engleske objavio je popis zanimljivih činjenica o Lijepoj Našoj.


U članku se tako, između ostalog, navodi da je u Hrvatskoj snimana „Igra prijestolja“ te da se u njoj nalazi najmanji grad na svijetu.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Matija Habljak/PIXSELL) Predsjednica o presudi Karadžiću: ''Ona ne može vratiti u život desetke tisuća žrtava, ali je trajna opomena" Građanska inicijativa (Foto:Pixsell,Goran Stanzl) Inicijativa #spasime nakon sastanaka s premijerom i predsjednicom: "Pratit ćemo ostvarivanje ciljeva i rokova"

Autorica članka spominje i nadaleko poznati hrvatski strah od klima-uređaja i propuha, koji Hrvati krive za sve moguće bolesti.

U članku se spominju i poznati hrvatski izumi poput kravate, a navodi se i kako Hrvati uživaju jesti janjetinu, pogotovo janjeću glavu.

Posebno je zanimljiv način na koji su opisani hrvatski muškarci.

„U prosjeku su muškarci u Hrvatskoj visoki 180 centimetara (u Drnišu čak i 185 centimetara). Ipak, nogometaš Luka Modrić s čarapama visok je jedva 165 centimetara. Prilično su žestoki i nerijetko ih se može vidjeti kako viču, psuju i mašu rukama, čak i dok razgovaraju o vremenu“, piše Daily Mail.

U članku se spominju i zgodni hrvatski reprezentativci, ali i strast hrvatske predsjednice prema nogometu.

Čini se kako je i Daily Mail nasjeo na staru foru, pa su tako umjesto fotografije Predsjednice objavili fotografiju starlete Coco T na plaži. No čini se kako su uskoro uvidjeviši pogrešku uklonili tu fotografiju.