Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi rezovi

Stjuardese Croatia Airlinesa pristaju na smanjenje plaće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukoliko Uprava ne želi prihvatiti ponuđeno smanjenje plaća kabinskog osoblja, Sindikat će, kažu, biti prisiljen pristupiti organizaciji obrambenih akcija.

Nakon mjesec dana pregovora i neuspjelog postupka mirenja s upravom Croatia Airlinesa, članovi Sinidkata kabinskog osoblja zrakolova KOZ-a, na izvanrednoj skupštini jednoglasno su izglasali kako pristaju na smanjenje plaće kroz smanjenje vrijednosti boda te da odustaju od svih materijalnih zahtjeva iznesenih u postupku pregovora.

>>Croatia airlinesu prijeti štrajk letačkog osoblja: Doznajte što traže

Croatia Airlines bi trebala proći kroz postupak restrukturiranja, čemu SKOZ želi doprinijeti uštedama koje su potrebne, ali smatra da se uštede trebaju postizati pravedno i linearno, što je moguće jedino kroz smanjenje vrijednosti boda, zaključak je SKOZ-a. 'U tijeku pregovora, Uprava je većinu ušteda odlučila provesti na pravima kabinskog i letačkog osoblja, koje čini samo 30% radnika, rezanjem plaća i primanja više od 40%. Na taj način Uprava želi zadržati veći broj radnika za koje je utvrđeno da su višak i izbjeći smanjenje plaća rukovodećeg kadra, koje prije restrukturiranja čini 10% kompanije, a nakon otpuštanja brojka će se približiti 20%' kažu u sidnikatu koji okuplja stjuardese i stjuarde.Kako su u proteklih nekoliko tjedana i mjeseci plaće nekih rukovodećih kadrova rasle i do 30%, tvrde, kao i sam broj rukovodećeg kadra koji je povećan u reorganizaciji provedenoj nakon uvida u kompaniju od strane konzultanata iz BDO, a po kojoj se trebalo zaključiti gdje su viškovi radnika; posade ne mogu prihvatiti da se osnovna djelatnost jedina uništava. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Nacionalni ispit iz Hrvatskog jezika Koji je smisao? Sindikat Preporod protiv nacionalnih ispita: "Besmisleni su i štetni!" Željko Stipić Predstavili peticiju Dio nastavničkih sindikata Fuchsu nezadovoljno poručio: "Sada mu je prilika pokazati da je naš ministar"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene