Stipe Mesić s vodom Meli (Foto: Facebook)
Stipe Mesić s vodom Meli (Foto: Facebook)

Stjepan Mesić, bivši hrvatski predsjednik, postao je zaštitno lice prirodne izvorske vode 'Meli' koja se proizvodi u Kladnju u Bosni i Hercegovini.


Vodi koju opisuju kao 'mušku vodu, žensku radost' pridaju se svojstva eliksira, nešto poput bosanskog afrodizijaka za muškarce.

Bivši hrvatski predsjednik s bocom u ruci i razvučenim smiješkom pozira na naslovnoj fotografiji na Facebook stranici.

'Stipe Mesić kaže da mu 'Meli' voda prija i da mu pomaže u održavanju vitalnosti. Kad god je prilika, put Zagreba krene po nekoliko paketa vode koje šaljemo dragom i velikom čovjeku', tekst je posta objavljenog u ranim satima 7. srpnja.

Mirza Kuluglić, vlasnik tvornice vode iz Kladnja, pojasnio je da su on i Stipe Mesić prijatelji još tamo iz 70-ih, kada je on bio gradonačelnik Orahovice.

'Stipe je najpopularnija osoba u Bosni i Hercegovini. Od njega nema omiljenijeg. Atipičan je političar, neposredan, sa svakim će stati i popričati. Baš smo nedavno bili zajedno u Sarajevu i na potezu od hotela "Europa" do Baščaršije ako ga je nije zaustavilo stotinu ljudi, neću vam slagati. I staro i mlado tražilo ga je za zajedničku fotografiju, selfie i slično. To ste morali vidjeti', ispričao je Kuluglić za Slobodnu Dalmaciju.

Ideja s Mesićem na tvorničkom Facebooku nastala je prošloga tjedna, kada je bivši hrvatski predsjednik u Bosni održao jedno predavanje.

'Sjedili smo tu kod nas jednu večer, mislim da je bio drugi dan Bajrama, i ja ga pitam: "Stipe, može li jedna fotografija s našom vodom za Facebook?" Ja ga uslikam s bocom kako pije i kažem da ću objaviti, a Stipe odgovara: "Stavi, pa šta!" Eto tako je nastala "kampanja". I ostat će samo na Faceu', zaključio je Mirza Kuluglić.

Stipe Mesić, kojem je ukinut ured bivšeg predsjednika RH, mogao bi se aktivirati na predstojećim prijevremenim parlamentarnim izborima na listi Narodne koalicije.