Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osjetno zahlađenje

Napokon stiglo osvježenje: Kiša i grmljavina u Istri i zapadnoj Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stigla nam je promjena vremena, s kišom i pljuskovima te osjetno hladnijim zrakom.

Iza 22 sata kiša praćena grmljavinom pada na području Istre, a u unutrašnjost Gorskog kotara za sada samo grmi, ali oborine se očekuju i ondje. Na karti LightningMaps vidljivo je da je grmljavine u subotu popodne bilo i na sjeveroistoku zemlje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Grmljavina s kišom zabilježena je u Zagrebu, Rijeci, Pazinu, Rabu i malom Lošinju. Grmljavina je stigla i do Karlovca i Ogulina, a hladna fronta bi tijekom noći trebala zahvatiti ostale dijelove zapadne i središnje Hrvatske te djelomično Slavoniju i Dalmaciju.

U nedjelju ujutro se očekuju pljuskovi i grmljavina tijekom jutra, a tek popodne bi trebalo doći do smirivanja vremena.

I u ponedjeljak u mnogim krajevima bit će svježije. Ne svugdje podjednako, no ova promjena sve krajeve dotaknut će barem malo. U Slavoniji se očekuje i 15-ak stupnjeva manje. U središnjoj Hrvatskoj bit će 10-ak stupnjeva svježije, dok će se najtoplije zadržati na jugu Dalmacije. Ali, zapuhat će jaka i olujna bura koja bi mogla stvarati poteškoće u prometu.

Preko našeg područja premiješta se dolina sa sustavom fronti iza koje će ponovno ojačati greben anticiklone. Prije stabilizacije vremena, naoblačenje i kiša.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene