Električna energija danas je stigla i u selo Bjelajci u blizini Pakraca. U rad su pušteni fotonaponski sustavi koji su postavljeni na kućanstvima koja do sada nisu bila priključena na elektroenergetsku mrežu. Selo je to koje broji ukupno desetak stanovnika, među njima i dvije mlađe obitelji.

Galerija


U Hrvatskoj je ukupno još oko 100 kućanstava koja zasad nije moguće priključiti na elektroenergetsku mrežu. Potpredsjednik Vlade Boris Milošević, najavio je kako mu je do kraja mandata cilj i ta kućanstva uvesti u 21. stoljeće.

''Nadamo se da ćemo do kraja ove godine osigurati struju za nekih 200 korisnika, a da ćemo iduće godine završiti projekt obnove niskonaponske mreže. Dakle, u sva sela i sve korisnike koji su to imali i prije rata'', istaknuo je Milošević.

Milan Bandić Zagrebačka skupština odbila SDP-ov zahtjev da se građanima otpišu računi za struju

Tomislav Ćorić Vlada otpisuje troškove za struju na Banovini, ali što je s onima koji nemaju ugovor s HEP-om? Ćorić: "Uputili smo poziv i drugim opskrbljivačima da se uključe"

Jasminu će to promijeniti život. ''Drastično! Olakšava i pokretanje OPG-a sada kada ima struje'', rekao je. Kaže i da će petrolejku odsad paliti samo zbog - romantike.


Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr