Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glas naroda

LIČANI ZABRINUTI 'Naša Gacka ima čudnu boju i miris'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi Ličani u posljednje vrijeme sve više i sve glasnije izražavaju zabrinutost za čistoću svoje Gacke koju inače odlikuje bistra i čista prirodna voda.

Točnije, Ličane brine zagađenje koje se događa od izgradnje autoceste A1 Zagreb-Split koja prelazi preko rijeke i rubnim dijelom Gacke doline, objavio je portal LikaClub koji je razgovarao sa stanovnicima Otočca i doline Gacke.

Tvrde da Gacka ima čudnu boju i miris, a jedini odgovor za to pronašli su u oborinskim vodama koje se za vrijeme jačih kiša slijevaju u rijeku. U prilog tome portal je objavio i fotografije koje govore o stanju na terenu i kako izgledaju odvodi kojima se oborinske vode slijevaju s autoceste.

Pročitajte i ovo Mesnica - 1 pripreme za uskrs Bez ove namirnice mnogima je blagdanski stol nezamisliv, u nekim dijelovima Hrvatske već je nastala nestašica Slika nije dostupna Objavili seizmolozi Trese se i Lika: Zabilježen potres nedaleko od Otočca

SVEMIRSKI CENTAR: Konačno predstavljen Ličanima

Za sada se o ovom problemu očitovao gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac koji je kazao da nema spoznaje o zagađenju Gacke nepročišćenim oborinskim vodama s A1, ali je za utjehu stanovnicima Like najavio rješavanje problema oborinske odvodnje sa županijskih i lokalnih cesta do postojećeg pročistača.

Ličani čekaju odgovor i od inspekcije Ministarstva zaštite okoliša o tome je li njihova Gacka ugrožena - a time i oni sami.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene