Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv komercijalizacije obrazovnog sustava

SSSH podržao studente

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Savez samostalnih sindikata Hrvatske u današnjem je priopćenju podržao zahtjeve studenata Zagrebačkog i drugih hrvatskih sveučilišta protiv komercijalizacije obrazovnog sustava.

'SSSH se zalaže za dostupnost obrazovanja, uključujući visoko obrazovane, svim građanima Hrvatske, neovisno o njihovu materijalnom statusu, političkoj podobnosti, rasnoj, nacionalnoj, spolnoj pripadnosti..., ovisno jedino o njihovom školskom uspjehu i postignutim rezultatima', navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Screenshot YouTube Najstariji student na svijetu Pravo, turizam, arheologija... Ima 91 godinu i 15 diploma! Najavio da prestaje studirati i otkrio čime će se baviti Katarina Bilonić, Agencija za mobilnost i EU Vrijedno iskustvo Raste interes za studiranjem u inozemstvu, ali i Hrvatska je popularna destinacija među stranim studentima

>> Filozofski fakultet treći dan pod opsadom studenata

Sindikat navodi da je jedna od zadaća svake socijalne države osigurati kvalitetan i univerzalno dostupan sustav obrazovanja svim građanima, naglašavajući da je za ekonomski i socijalni napredak Hrvatske presudno 'da je znanje dostupno svima, a ne samo izabranoj eliti'.

'Obrazloženje kako bi se ukidanjem financijske participacije vratilo beskrajno studiranje bacanje je prašine u oči, jer je obveznost redovitog studiranja uvedena prelaskom na Bolonjski proces', smatra SSSH i naglašava da je kvalitetno obrazovanje šansa za sve, 'posebice najranjivije, da postignu socijalnu uključenost i egzistenciju dostojnu čovjeka'.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene