Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na registraciju za glasovanje na predstojećim hrvatskim parlamentarnim izborima u Srbiji se odazvalo 4500 hrvatskih državljana koji žive u Srbiji.


Svi hrvatski državljani koji se nalaze u Srbiji moći će 24. i 25.
studenoga glasovati na 14 izbornih mjesta u sedam gradova, u Beogradu, Zemunu, Somboru, Subotici, Inđiji, Sremskoj Mitrovici i Pančevu.

Vezani članci Glasačka kutija, ilustracija Pravo glasa na izborima 5. srpnja ima gotovo 5000 građana više nego na izborima za predsjednika Birališta, ilustracija Na ove načine ipak možete glasovati na izborima ako niste na svojoj adresi

Centar za promjene pozvao je sve izbjegle Srbe da izađu na izbore kako bi pomogli kandidatima srpske zajednice u devetoj izbornoj jedinici, koja obuhvaća Liku i sjevernu Dalmaciju, da prijeđu izborni prag.

"Tako bi Samostalna srpska demokratska stranka (SSDS) Milorada Pupovca na većinskoj građanskoj listi dobila svojeg predstavnika u Hrvatskom saboru, a srpska zajednica u Hrvatskoj izišla bi iz izolacije i političkog geta", navodi se u priopćenju te nevladine organizacije.

Izbjegle iz Hrvatske, kao i druge građane koji žive u Srbiji,
proteklih su dana na izlazak na izbore u Hrvatskoj pozvale brojne nevladine organizacije u Srbiji, predstavnici srpskih političkih stranaka u Hrvatskoj, kao i povjerenstvo za izbjeglice srbijanske vlade.