Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Srbija: 4,5 tisuće birača za hratske parlamentarne izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na registraciju za glasovanje na predstojećim hrvatskim parlamentarnim izborima u Srbiji se odazvalo 4500 hrvatskih državljana koji žive u Srbiji.

Svi hrvatski državljani koji se nalaze u Srbiji moći će 24. i 25.
studenoga glasovati na 14 izbornih mjesta u sedam gradova, u Beogradu, Zemunu, Somboru, Subotici, Inđiji, Sremskoj Mitrovici i Pančevu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mala škola izbora Kako pravilno glasati: Znate li što je preferencijalno glasanje? Hrvatska - izborne jedinice karta MALA ŠKOLA IZBORA Znate li kojoj izbornoj jedinici pripadate?

Centar za promjene pozvao je sve izbjegle Srbe da izađu na izbore kako bi pomogli kandidatima srpske zajednice u devetoj izbornoj jedinici, koja obuhvaća Liku i sjevernu Dalmaciju, da prijeđu izborni prag.

"Tako bi Samostalna srpska demokratska stranka (SSDS) Milorada Pupovca na većinskoj građanskoj listi dobila svojeg predstavnika u Hrvatskom saboru, a srpska zajednica u Hrvatskoj izišla bi iz izolacije i političkog geta", navodi se u priopćenju te nevladine organizacije.

Izbjegle iz Hrvatske, kao i druge građane koji žive u Srbiji,
proteklih su dana na izlazak na izbore u Hrvatskoj pozvale brojne nevladine organizacije u Srbiji, predstavnici srpskih političkih stranaka u Hrvatskoj, kao i povjerenstvo za izbjeglice srbijanske vlade.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene