Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon incidenta

Srb: Grafiti govore da se neki ne odriču velikosrpske ideje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pogrdni nacionalistički grafit u Vukovaru poruka je kako neki još uvijek žive velikosrpsku ideju.

Grafiti na zidu između spomen-ploča poginulim hrvatskim braniteljima i civilima na uništenoj zgradi Borovo commerca u Borovu naselju jasno govore da su u Vukovaru još neobično snažni oni koji ga žele vidjeti u Srbiji i koji se nisu odrekli velikosrpske ideje, ocijenio je danas u Vukovaru na konferenciji za novinare predsjednik Hrvatske stranke prava  Danijel Srb.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne žele otkriti detalje HSP Tadiću organizira 'odgovarajući doček' Slika nije dostupna Sjećanje na žrtve Srpske žene odale počast žrtvama Borovog naselja

>> Provokacija u Vukovaru: Grafiti na ćirilici

Komentirajući neprimjerene grafite koje je nepoznata osoba ili više njih pretprošle noći napisala na zidu nekadašnje zgrade Borovo commerca, u čijem je podrumu u Domovinskom ratu bio odjel vukovarske ratne bolnice, Srb je je rekao kako je ove godine u Hrvatskoj eksplodiralo tzv. srpsko pitanje, na koje vlada ne odgovara kako bi zaštitila hrvatske nacionalne interese i u njemu prepoznala opasnost za Hrvatsku, nego tako što ispunjava sve zahtjeve predstavnika srpske nacionalne manjine.

Policija još traga za počiniteljima

'Upravo zbog takve politike u Hrvatskoj i organiziramo prosvjed', istaknuo je Srb. Dodavši kako ne žele da Vukovar i stradanje Vukovaraca u Domovinskom ratu služe kao 'poligon za jačanje regionalne pozicije Srbije' tako da se dolaskom srbijanskog predsjednika u Vukovar i iskazivanjem žaljenja zbog stradanja u tom gradu istodobno 'odbaci odgovornosti Srbije za Domovinski rat'. Neprimjerene grafite osudila je i vukovarsko-srijemska organizacija HDZ-a te HSP dr. Ante Starčevića.

Policija još traga za počiniteljem ili više njih, koji je u noći s nedjelje na ponedjeljak na jedinom preostalom zidu Borovo commerca - na kojem su spomen-obilježja ubijenim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima iz te tvrtke i gradske četvrti Borova naselja - ćiriličnim pismom napisao 'Delije', 'Četnici', 'Kosmet', 'Raška' i četiri slova 'S'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene