Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što nakon odlaska s dužnosti?

Šprem: Potrudit ćemo se da nađemo radni prostor za Kosor i Šeksa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem potvrdio je novinarima kako se nedavno sastao sa danas razriješenim potpredsjednicima Hrvatskog sabora Jadrankom Kosor i Vladimirom Šeksom te da su razgovarali o njihovom radnom prostoru nakon odlaska s potpredsjedničkih dužnosti.

'Ja sam im rekao da po Poslovniku o radnom prostoru odlučuje Predsjedništvo Sabora, tako da ćemo, ako bude moguće i ako bude prostora, kao i za druge zastupnike, potruditi se da ih nađemo', rekao je Šprem.

Na pitanje može li se očekivati iznimka s obzirom da u zgradi Sabora nema mjesta, već ga ima samo u prostorima u Demetrovoj Šprem je kazao kako će to vidjeti s obzirom da se radi o bivšem predsjedniku Sabora i o bivšoj premijerki te obvezama koje iz toga proizlaze.

Pročitajte i ovo Jadranka Kosor objava na društvenim mrežama Bivša čelnica HDZ-a "predstavila svoju listu za izbore": "Do pobjede!" Vladimir Šeks Vjeruje u odluku Ustavnog suda Šeks opleo po Milanoviću i najavio moguće scenarije: "Ustavni sud na prijedlog Vlade može dužnost povjeriti predsjedniku Sabora"

>> Pogledajte obraćanje Jadranke Kosor drhtavim glasom

Šprem je opovrgnuo i medijska nagađanja o tome kako je bilo razgovora o angažmanu Jadranke Kosor u diplomaciji rekavši kao mu je drago što je i ona sama to opovrgnula. 'Meni je drago da je ona danas sama demantirala da je bilo ikakve riječi o njezinom angažmanu u diplomaciji. Ona je to sama demantirala, pa nisam trebao ja', ustvrdio je predsjednik Sabora.

Novinare je izvijestio i kako je, kao predsjednik Sabora 'dobio neke papire koji traže da se Jadranka Kosor, kao bivša premijerka pojavi na jednom sastanku u Poljskoj', što će kazao je, Predsjedništvo i razmotriti.

Na pitanje boji li se HDZ-ovih najava da će konačno postati oporbena stranka jer su se dosad bavili samo sobom, Šprem je uzvratio kako on osobno osjeća problem kada oporba nije aktivna. 'Ja se radujem aktivnijoj oporbi, prvenstveno HDZ-u, jer će parlament onda bolje raditi', poručio je.

Upitan o kritikama kako se izbjegava aktualno prijepodne Šprem je kazao kako ne zna odakle argument da se aktualno prijepodne izbjegava. 'Stanka je bila desetak dana između sjednice koja je prestala prije, a nova je zakazana 13. i radit ćemo dok ne završimo, vjerojatno do 13. srpnja', rekao je Šprem. (Hina)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene