Obavijesti Video Pretražite Navigacija
moraju nadoknaditi nastavu

Splitski maturanti osnovali svoj "sindikat": "Ne uzimajte nam praznike, želimo blagdane provesti s obiteljima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maturanti u Petoj splitskoj gimnaziji "Vladimir Nazor" pokrenuli su online peticiju "Odbijanje školske nadoknade tijekom zimskih i proljetnih praznika, plan buduće nastave", koju je potpisalo više od 5000 ljudi. Kažu da su podržali profesore u borbi za njihova prava, ali ne žele zbog toga blagdane provoditi u školskim klupama.

Sindikati prosvjetara napokon su postigli dogovor s Vladom i vratili se u škole, a sada su se u sindikate organizirali učenici koji će zbog štrajka morati dodatno odrađivati nastavne dane. Splitski maturanti na to ne žele pristati, pa su osnovali svoj "sindikat" u Petoj splitskoj gimnaziji "Vladimir Nazor". Radi se o grupi na društvenim mrežama koja je okupila oko 1500 učenika, a online peticiju "Odbijanje školske nadoknade tijekom zimskih i proljetnih praznika, plan buduće nastave" potpisalo je više od 5000 ljudi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za njih nema rasta koeficijenata Nenastavno osoblje kreće u štrajk? "Izigrani smo i prevareni. Ovo što su napravili je jedna velika glupost i debakl"

Pročitajte i ovo Igor Radeka (Foto: Dnevnik.hr) Iznenadile ga negativne reakcije Vilim Ribić o sporazumu s Vladom: "Dio nenastavnog osoblja priča o izdaji. To je frapantno, apsurdno!"

Maturanti ne žele da im zbog štrajka prosvjetara oduzimaju od praznika.

"Želimo omogućiti svim učenicima da blagdane provedu kod kuće s najbližima, a da ne budu žrtva nečije novčane isplate i da od svih sudionika u ovoj situaciji samo mi najneutralniji osjetimo posljedice na svojoj koži. Sve vas pozivamo i svaki potpis je bitan, možda i presudan", obraćaju se svojim kolegama u klupama diljem zemlje splitski maturanti, prenosi Slobodna Dalmacija.

Svoje su profesore podržavali u štrajku za njihova prava, ali sada oni žele da se poštuju njihova.

"Ali sad nam se čini da smo najviše nafrkali mi maturanti. Nastava završava krajem svibnja, a već 18. lipnja imamo esej. A 3. lipnja je, recimo, već kemija. Fakulteti nisu htjeli pomaknuti upisne rokove, matura nije odgođena i sve nam se to čini previše. Već dva puta ove godine se uhodavamo u nastavu, još se nije počelo raditi kako treba. Znate kako je kad razbijate ritam", rekao je maturant Goran.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene