Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nemaju razloga biti ljubomorni'

Splitske i šibenske liječnike posvađala - svinja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Voditelj Klinike za kirurgiju splitskoga KBC-a dr. Vedran Radonić ocijenio je neutemeljenom današnju reakciju liječnika šibenske kirurgije koji su izrazili ljutnju što su u povodu nedavne laparoskopske operacije žuči u Splitu triju pacijentica preko prirodnog otvora (rodnice) javnosti predočeni fotozapisi i videozapisi slične laparoskopske operacije žuči kroz debelo crijevo koju su oni izveli na svinji prije godinu dana.

'Ne znam zašto se ljute kolege liječnici iz Šibenika jer mi nismo dali videosnimke televizijama koje su izvješća o laparoskopskim operacijama na trima pacijenticama u Splitu ilustrirali snimkama slične operacije na svinji. Žao nam je što se to dogodilo', izjavio je danas kasno poslijepodne dr. Radonić komentirajući ljutnju šibenskih liječnika.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću...

'Po etičkim pravilima, mi ne smijemo dati slike operacije triju pacijentica, ali nismo krivi što je na televizijama prikazana videosnimka slične operacije svinje', dodao je dr. Radonić. Po njegovu tumačenju, riječ je o 'provokaciji šibenskih kolega kako bi se pozornost javnosti usmjerila na njih'.
'Oni jesu počeli s tim operacijama na svinjama, ali trebat će im još barem godinu dana da dođu na našu razinu, tj. da dostignu rutinu u operacijama', rekao je dr. Radonić dodajući kako šibenski liječnici 'nemaju razloga biti ljubomorni'. 

>> 'Transvaginalna operacija žuči je napravljena na svinji!'

Dr. Radonić je ponovio da su laparoskopsku operaciju žuči preko rodnice na trima pacijenticama na Klinici za kirurgiju splitskoga KBC-a izveli nakon odobrenja etičkog povjerenstva na koje se čekalo šest mjeseci.
'Etičko povjerenstvo odobrilo je tu operaciju žuči triju pacijentica na preporuku Udruge laparoskopskih stručnjaka Hrvatske', dodao je dr. Radonić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene