Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Spašen luksemburški alpinist

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na području Donjih Brela na predjelu Kričak danas je popodne spašen luksemburški alpinist koji je ozlijedio leđa, izvijestio je splitski Županijski centar 112.

U taj se centar danas u 16,03 sata javio građanin iz jedne agencije, rekavši da je alpinist ozlijedio leđa na području Donjih Brela na predjelu Kričak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tražilo je 45 pripadnika HGSS-a Tražili je kilometrima, a žena mrtva blizu kuće Slika nije dostupna Sletjeli automobilom Split: Pripadnici GSS-a izvukli dvoje ljudi iz provalije

Odmah nakon dojave izviješćen je Vinko Prizmić iz Hrvatske gorske službe spašavanja i Stipe Bušelić iz makarskog GSS-a, koji je bio voditelj akcije spašavanja, te hitna pomoć, vatrogasci i policija.

U akciji spašavanja sudjelovalo je 12 pripadnika makarskog GSS-a, četiri vatrogasca brelskog DVD-a, dva policajca te ekipa hitne pomoći.

Nastradali alpinist je M. P., luksemburški državljanin, rođen 1954.

Akcija je završila u 17,30 sati kad ga je preuzela liječnička ekipa. Nakon liječničke obrade u Makarskoj bit će prevezen u splitski KBC na daljnju medicinsku skrb.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene