Na autobus ''Dalmatinca'' u ponedjeljak je u Krilu Jasenice palo stablo bora. Nasreću, u nesreći nije bilo ozlijeđenih, a snimka trenutka u kojoj stablo pada na autobus je zastrašujuća.

Galerija


Na autobus je u vožnji palo stablo bora promjera pola metra, dugo između 15 i 20 metara, a za sobom je u padu povuklo još nekoliko stabala, piše Slobodna Dalmacija.

Vezani članci Stijena pala na auto u Omišu Ogromna stijena otkotrljala se s litice kod Omiša: "Ja sam pod dojmom, što da sam ja bio unutra?" Zapalio se autobus u Zagrebu - 2 Strašna snimka iz zagrebačke Dubrave: Nasred ceste se zapalio ZET-ov autobus

Na YouTubeu se sada pojavila snimka nadzorne kamere iz autobusa na koji je bor i pao. Na snimci se vidi silovit udar stabla u prednji dio autobusa, na mjesto vozača. Pukom srećom, u ovoj nesreći nitko nije ozlijeđen. 

Za Slobodnu Dalmaciju nakon nesreće je vozač autobusa Frane Plepel ispričao da se najednom čuo snažan udarac, kao da je bomba eksplodirala. ''Odjedanput je počelo bubat! Ka bomba je puklo! Srića sve je dobro prošlo, bilo je 4, 5 putnika i nitko nije ozlijeđen... Malo su se ljudi pripali, a di i neće, teški je to šok bio. Ali, ponavljan, dobro je prošlo, svi su zdravi izašli vanka. U svakom slučaju, nešto se mora ovde riješit jer će neko poginit. Sva ova stabla triba otpilat, ne želin ni pomislit šta bi bilo da je stablo palo na malo auto. Niko ne bi osta živ'', ispričao je Plepel.

Glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić objasnila je da ''stablo nije direktno palo na cestu, nego se odnekud otkotrljalo na pokos, odakle je sletjelo na autobus. Povuklo je za sobom još dva-tri slična stabla''. ''Drvo koje je palo bilo je potpuno zeleno, nije bilo suho niti je ugrožavalo promet, inače bi ga ophodari vidjeli i uklonili'', rekla je Pajić.

Pripremno stanje obrane od poplava: Iz korita se izlila Sava u Zagrebu!