Na autobus ''Dalmatinca'' u ponedjeljak je u Krilu Jasenice palo stablo bora. Nasreću, u nesreći nije bilo ozlijeđenih, a snimka trenutka u kojoj stablo pada na autobus je zastrašujuća.

Galerija Na autobus u vožnji palo stablo bora (Foto: Screenshot/YouTube) Mjesto na kojem je stablo palo na autobus (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) - 1 Mjesto na kojem je stablo palo na autobus (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) - 2 +1 Mjesto na kojem je stablo palo na autobus (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) - 3

Na autobus je u vožnji palo stablo bora promjera pola metra, dugo između 15 i 20 metara, a za sobom je u padu povuklo još nekoliko stabala, piše Slobodna Dalmacija.

Vezani članci Autobus, ilustracija Vozač autobusa ostavio dvije putnice na odmorištu Brinje: "Neka tamo nađu nekoga tko će ih prevesti..." Srušeno stablo Pilom zarezali srušeno stablo i otkrili nešto nevjerojatno pa su se brzo primili snimanja

Na YouTubeu se sada pojavila snimka nadzorne kamere iz autobusa na koji je bor i pao. Na snimci se vidi silovit udar stabla u prednji dio autobusa, na mjesto vozača. Pukom srećom, u ovoj nesreći nitko nije ozlijeđen. 

Za Slobodnu Dalmaciju nakon nesreće je vozač autobusa Frane Plepel ispričao da se najednom čuo snažan udarac, kao da je bomba eksplodirala. ''Odjedanput je počelo bubat! Ka bomba je puklo! Srića sve je dobro prošlo, bilo je 4, 5 putnika i nitko nije ozlijeđen... Malo su se ljudi pripali, a di i neće, teški je to šok bio. Ali, ponavljan, dobro je prošlo, svi su zdravi izašli vanka. U svakom slučaju, nešto se mora ovde riješit jer će neko poginit. Sva ova stabla triba otpilat, ne želin ni pomislit šta bi bilo da je stablo palo na malo auto. Niko ne bi osta živ'', ispričao je Plepel.

Glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić objasnila je da ''stablo nije direktno palo na cestu, nego se odnekud otkotrljalo na pokos, odakle je sletjelo na autobus. Povuklo je za sobom još dva-tri slična stabla''. ''Drvo koje je palo bilo je potpuno zeleno, nije bilo suho niti je ugrožavalo promet, inače bi ga ophodari vidjeli i uklonili'', rekla je Pajić.

Pripremno stanje obrane od poplava: Iz korita se izlila Sava u Zagrebu! Zagreb: Rijeka Sava izlila se iz svog korita (Foto: Marin Tironi/PIXSELL) Zagreb: Rijeka Sava izlila se iz svog korita (Foto: Marin Tironi/PIXSELL) Zagreb: Rijeka Sava izlila se iz svog korita (Foto: Marin Tironi/PIXSELL) +0 Zagreb: Rijeka Sava izlila se iz svog korita (Foto: Marin Tironi/PIXSELL)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju