Franjo Lucić je nakon izlaska u javnost snimke na kojoj novinaru Dragi Hedlu nudi novac dao ostavku na stranačke funkcije, ali ostao je saborski zastupnik. Oporba, iako je i u njihovim redovima bilo političara koji su s optužnicama i pod istragama sjedili u Saboru - sada poručuje - to je, kažu, sve osim vjerodostojno.


Oporba ne dvoji - ono što je Franjo Lucić napravio u najmanju ruku nije moralno. ''Mi smo imali situaciju da se vrlo jasno na snimci čuje što gospodin Lucić nudi Hedlu. To je klasični pokušaj podmićivanja'', rekao je Bojan Glavašević, saborski zastupnik SDP-a.

Vezani članci Berislav Šipuš Peglao službenu karticu: Bivši ministar kulture osuđen na godinu dana zatvora Vili Beroš U Ministarstvu potvrdili da su pod povećalom USKOK-a zbog stranice koronavirus.hr. Zaposlili tvrtku bez javnog natječaja i objasnili: "Imali su zakupljenu domenu"

''Problem s pokušajem podmićivanja novinara je taj što je zapravo slika koja se šalje narodu, to je slika koju imaju o svim saborskim zastupnicima i upravo je radi toga svi mi koji smo u Hrvatskom saboru osuđujemo bilo koji oblik utjecaja na medije'', ističe Tomislav Panenić, saborski zastupnik Mosta.

Slučaj Franje Lucića pomnije će promotriti i USKOK. ''Povodom Vašeg upita, obavještavamo Vas da USKOK sukladno zakonskim ovlastima poduzima određene radnje u vezi navedenog događaja'', priopćili su.

Dok oporba likuje, HDZ šuti. Osim priopćenja da Franjo Lucić daje ostavke na sve funkcije u stranci, nikakvih drugih službenih reakcija na cijeli ovaj slučaj iz HDZ-a nije bilo.

''Pa ja već vidim reakciju. Da bi se smanjila šteta, HDZ je jednostavno rekao - daj ostavke na stranačke funkcije pa ćemo moći komunicirati prema van da je dao ostavku. Nije dao ostavku tamo gdje je i najbitnije, a to je na mjesto saborskog zastupnika'', dodaje Panenić.

''Ostavke u HDZ-u su efektivno priznanje krivnje. Dakle zbog čega onda gospodin Lucić nije ponudio ostavku i na primjerice svoju funkciju potpredsjednika odbora za Europske poslove ili dao svoj mandat u Saboru na raspolaganje'', kaže Glavašević. Stav HDZ-a o cijelom slučaju još se čeka.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr