Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slučaj Maestro: Proširena istraga zbog zemljišta u Poreču

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog sumnje u nezakonitosti oko prodaje zemljišta u Poreču proširena je istraga protiv troje osumnjičenih u aferi Maestro, bivšeg djelatnika Hrvatskog fonda za privatizaciju Igora Petlevskog, odvjetnice iz Buja Asje Piplović i njenog zagrebačkog suradnika Mladena Jandričeka.

Na prijedlog USKOK-a odluku o proširenju istrage donio je istražni sudac Boris Ivančić, nakon što je saslušao troje osumnjičenih.

Pročitajte i ovo Ilustracija U više država Trojica Hrvata prošvercala stotine kilograma droge po Europi, USKOK otkrio kako su to učinili Provjereno: Zemljište u općini Tisno - 3 Tko je tu lud? Htjela prodati zemlju pa se šokirala: "Stabla su izvađena s korijenom, moj suhozid samljeven..."

Svi su odbacili krivnju, a jedino je odvjetnica Piplović u dvosatnom iskazu iznijela obranu.

USKOK ih tereti za navodne malverzacije s prodajom zemljišta na lokaciji Facinka u Poreču.

Prema ranijem pisanju tiska, Fond za privatizaciju raspisao je
natječaj na koji su se javili Grad Poreč, poduzeće Tim 90 i još dvije tvrtke. Tvrtka Tim 80 dala je najbolju ponudu za zemljište na kojem bi se, među ostalim, trebala graditi i sportska dvorana za Svjetsko prvenstvo u rukometu. No, nakon brojnih pritisaka zemljište je vraćeno Gradu Poreču.

Proširenje istrage protiv ranije osumnjičene trojke USKOK je zatražio zbog novih sumnji da su zlouporabili položaj i neovlašteno odavali poslovnu tajnu do koje su došli na nezakonit način.

Petlevskog se sumnjiči da je odao pojedinosti natječaja o prodaji zemljišta.

Istraga u slučaju Maestro počela je sredinom lipnja ove godine kada su, uz Petlevskog, odvjetnicu Piplović i Jandričeka, uhićena i trojica bivših potpredsjednika HFP-a, Josip Matanović, Robert Peša i Ivan Gotovac te zagrebački odvjetnik Juraj Parazajder.

Za korupciju i mito osumnjičen je i poduzetnik iz BiH Svjetlan
Stanić, no on je za sada nedostupan hrvatskim vlastima, pa je za njim raspisana tjeralica.

Matanović je osumnjičen i za korupciju u Osječkoj pivovari, a istraga je do sada proširena i protiv Peše, Petlevskog te dvojice novih osumnjičenika - Mane Medića, poduzetnika iz Osijeka i izvanrednog profesora na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, i Darka Mrkonjića, višeg savjetnika u Sektoru prodaje nekretnina HFP-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene