Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije bilo ponuda

Nitko ne želi Kerumov pašnjak: Za njega traži 70 tisuća eura

Željko Kerum
Željko Kerum Foto: DNEVNIK.hr
Stečajna upraviteljica Keruma d.o.o. izvijestila je da na ročište za prodaju 5024 četvorna metra zemljišta kraj Supetra, oglašenog prvo na Njuškalu, a zatim na stranicama Fine i Visokog trgovačkog suda, nije pristupio nijedan ponuđač niti je zaprimljena ijedna pisana ponuda.

Ročište je bila održano 25. listopada, a prodavalo se zemljište – u naravi pašnjak, maslinik, i vinograd sada obrastao raslinjem 800 metara od naseljenog dijela Supetra po početnoj cijeni od 70.398 eura. Prodaja je bila oglašena i na stranicama Slobodne Dalmacije, no nije pristigla ni jedna pisana ponuda niti uplata jamčevine na žiro-račun tog stečajnog dužnika.

Kao što se isticalo u oglasu, prodaja se mogla obaviti i ako sudjeluje samo jedan ponuditelj, ali i s opaskom ''stečajni dužnik pridržava si pravo ne prihvatiti ni jednu ponudu'' te da se prodaja obavlja po načelu "viđeno-kupljeno", što isključuje sve naknadne prigovore kupca.

Aktivan i oglas za zemljište na Čiovu

Osim zemljišta kraj Supetra, na Njuškalu je još aktivan i oglas za prodaju 369 ''kvadrata'' Kerumova zemljišta na Čiovu po cijeni od 29.302 eura, a ročište za otvaranje ponuda najavljeno je za 27. listopada na splitskom Trgovačkom sudu.

Pročitajte i ovo Joe Biden sastao se s australskim premijerom Biden o sukobima na Bliskom istoku: "Nastavljaju me obavještavati o naseljenicima koji napadaju Palestince u Zapadnoj obali"

"Predmetna nekretnina u naravi predstavlja zapušteno zemljište", isticalo se u procjembenom sudskog vještaka uz napomenu da do tog građevinskog zemljišta nije omogućen ni kolni pristup.

Procjena vrijednosti uslijedila je nakon dopisa stečajne upraviteljice Keruma d.o.o s popisom svih dosad prodanih nekretnina u ukupnom iznosu od 8,4 milijuna eura, kao i popisom još sedam neunovčenih nekretnina trenutačno procijenjene vrijednosti od oko 400.000 eura.

Prodao 17 nekretnina

U dopisu stečajne upraviteljice Natalije Mladineo navedeno je da je prodano 17 nekretnina od kojih je ''na bubnju'' za najveću cijenu od 1,53 milijuna eura unovčena poslovna zgrada - robna kuća u Zadru, a slijedi kompleks Šumski dvor u zagrebačkoj elitnoj četvrti Cmrok koji je unovčen za 1,51 milijun eura te 2021. predan u vlasništvo zagrebačkom poduzetniku Ivanu Čermaku.

Pročitajte i ovo Grijanje - 5 skladišta puna Hoće li sezona grijanja proći bez šokova? U potrazi za odgovorom analitičari gledaju u termometre

U izvješću se navodi i još sedam Kerumovih neunovčenih nekretnina među kojima su građevinsko zemljište u Lori nedavno procijenjene vrijednosti od 136.928 eura te zemljište u Supetru, poslovni prostor u Gružu, spremišta u Zadru te oranica i pekara u Drnišu. Za zemljišta na Čiovu i u Starom Gradu na Hvaru tada još nije bila završena procjena vrijednosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene