Nakon što uprava Konstruktora nije pristala na uvjete radnika u štrajku, oglasili su se predstavnici Radničkog vijeća i Nezavisnog sindikata građevinara Hrvatske koji podržava poteze Uprave


Dan nakon što uprava Konstruktora nije pristala na minimalne uvjete radnika koji su u štrajku, javnosti su se obratili predstavnici Radničkog vijeća i Nezavisnog sindikata građevinara Hrvatske koji podržava poteze Uprave. Tvrde kako Uprava nema rezervnih vreća novca te da nije realno tražiti 9 plaća u situaciji kada se jedva uspije skupiti za jednu. Prijedlog koji je radnicima u štrajku jučer dala Uprava, smatraju dobrim.

Dnevnik Nove TV nastavit će pratiti situaciju u Konstruktoru.

Split: Nema dogovora s upravom Konstruktora

Vezani članci Sindikati u 2019. godini Ovo je bila godina sindikata: Srušena mirovinska reforma, održan najdulji štrajk u povijesti Hrvatske... Policija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Domino-efekt: Nakon štrajka prosvjetara mnogi bi veće koeficijente, iz sindikata policije poručuju - prihvatit ćemo i dodatke

'Stvarno rješenje koje je dobro i moguće, stvarno nema rezervnih novaca, rezervne vreće para da bi netko moga isplaćivat plaće', rekao je Bartul Bekavac, povjerenik NSGH, podružnica Konstruktor.

'Problem je u tome što se jedan dio ljudi se razljenio, žive u dalmaciji, ovdje su bila gradilišta, bilo im je dobro, sad ta gradilišta nisu tako blizu, treba se odvažit za neki novi način života i rada. Mi bez rada ne možemo', objasnio je Goran Goreta, predsjednik Radničkog vijeća.

Što su zastupnici napravili za radnike Konstruktora?

'Ne tražimo 10 plaća nego jednu, putni trošak što je diretor potvrdio, i samo tražimo da nam plati dane provedene u štrajku', rekao je Ivan Lovrić, sindikalni povjerenik.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook