Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Prijedlog je dobar'

Slučaj Konstruktor: 'Uprava nema rezervnih vreća novca'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što uprava Konstruktora nije pristala na uvjete radnika u štrajku, oglasili su se predstavnici Radničkog vijeća i Nezavisnog sindikata građevinara Hrvatske koji podržava poteze Uprave

Dan nakon što uprava Konstruktora nije pristala na minimalne uvjete radnika koji su u štrajku, javnosti su se obratili predstavnici Radničkog vijeća i Nezavisnog sindikata građevinara Hrvatske koji podržava poteze Uprave. Tvrde kako Uprava nema rezervnih vreća novca te da nije realno tražiti 9 plaća u situaciji kada se jedva uspije skupiti za jednu. Prijedlog koji je radnicima u štrajku jučer dala Uprava, smatraju dobrim.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV Pravosudni radnici Krešić o Plenkovićevoj ponudi sindikatima: "Produžio je partiju pokera u kojoj će se čekati tko će prvi trepnuti" Pjesmom u štrajk, ilustracija - 1 Što će biti s plaćama? VIDEO Štrajkaši ministru otpjevali bećarac: "Blago tebi, Malenica, brate, ne kupuješ hranu ti na rate"

Dnevnik Nove TV nastavit će pratiti situaciju u Konstruktoru.

Split: Nema dogovora s upravom Konstruktora

'Stvarno rješenje koje je dobro i moguće, stvarno nema rezervnih novaca, rezervne vreće para da bi netko moga isplaćivat plaće', rekao je Bartul Bekavac, povjerenik NSGH, podružnica Konstruktor.

'Problem je u tome što se jedan dio ljudi se razljenio, žive u dalmaciji, ovdje su bila gradilišta, bilo im je dobro, sad ta gradilišta nisu tako blizu, treba se odvažit za neki novi način života i rada. Mi bez rada ne možemo', objasnio je Goran Goreta, predsjednik Radničkog vijeća.

Što su zastupnici napravili za radnike Konstruktora?

'Ne tražimo 10 plaća nego jednu, putni trošak što je diretor potvrdio, i samo tražimo da nam plati dane provedene u štrajku', rekao je Ivan Lovrić, sindikalni povjerenik.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene