Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dnevnik Nove TV

Što su zastupnici napravili za radnike Konstruktora?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dnevnik Nove TV od saborskih zastupnika tražio odgovore – kako mogu pomoći radnicima koji od 2012. ne primaju redovito plaću?

Očajni radnici splitskog Konstruktora koji nisu primili devet plaća najavili su štrajk glađu. Dnevnik Nove TV redovito prati njihovu borbu i o njoj izvještava. Saborski zastupnici odlučili su im pomoći tek danas, nakon što im je na klupe stigao apel sindikata graditeljstva.

Pročitajte i ovo Dječji vrtić - 2 Nakon neuspješnih pregovora Zaposlenici vrtića najavili štrajk: "Naši zahtjevi su jasni..." Pilot "doma smo!" Piloti Rafalea nisu skrivali emocije: "Javljanje na hrvatskom, to je bilo jednostavno - glas malo zatitra"

Zastupnicima, koji su predstavnici naroda, Dnevnik Nove TV postavio je pitanje što su do sada učinili kako bi pomogli radnicima Konstruktora koji od 2012. ne primaju redovito plaću? „Ne mogu sada, može malo kasnije?“, zamolila je SDP-ova zastupnica Ingrid Antičević Marinović, te nakon dva sata ekipi Dnevnika Nove TV opet dala sličan odgovor – „Imam raspravu“, rekla je Antičević Marinović.

„Sad o ovome problemu nisam razgovarao s njima niti su me zvali. Evo, ja ću danas poslati službeni dopis i Ministarstvu rada i Ministarstvu gospodarstva“ – rekao je HNS-ov Srđan Gjurković.

Sindikat upozorava na štrajk glađu radnika Konstruktora

Svoju nemoć priznao je HDZ-ov Ivan Šuker. „S tim se neće postići ništa, onaj tko može nešto napraviti je Vlada RH i tijela represivnog aparata“, rekao je Šuker. Dalje nije želio odgovarati te tvrdi kako zastupnici, posebice oporbeni, ne mogu pomoći.

„Mi političari izgleda dopuštamo i olako se odnosimo prema problemima radnika koji nisu dobili plaće“, izjavio je Boris Vukšić iz redova laburista.

Za radnike koji ne primaju plaću ništa nije učinila ni bivša premijerka. To, kaže, treba učiniti Zoran Milanović. „Nikad kruna s glave neće pasti ako učine korak više i korak za koji smatraju da nije u ingerenciji predsjednika Vlade“, kaže nezavisna zastupnica Jadranka Kosor. Ono što može sada učiniti je, kaže, zatražiti sastanak s premijerom o ovoj temi, no rezultat ne može obećati.

„Ne smiju se oni petljati u to, neka pravna država radi svoj posao. Dok pravna država uradi svoj posao, jadni ljudi će završiti na ulici! Koliko je poslodavaca zbog neisplate plaća završilo u zatvoru? Tko je sankcioniran?“, reagirao je Ivan Kovačević iz Sindikata graditeljstva Hrvatske. Radnicima koji su granicu očaja već prešli, svaka pomoć u ovom trenutku je dobrodošla.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene