Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Karlovcu odbilo je kao neosnovane prigovore svih okrivljenika na optužnicu protiv Karlovačke pivovare kao trgovačkog društva i njezina tehničkog vodstva i time je optužnica jučer stupila na snagu.


Raspravni sudac Ante Ujević rekao je danas da je taj spis prioritetan, ali kako spis "vrvi tehničkim i drugim podatcima i potrebno je neko vrijeme da se prouči", tek će se na jesen odlučiti kad će rasprave u dokaznom postupku biti zakazane.

Vezani članci Optužnica Dodikov zastupnik oporbenog političara napao zbog etničkog podrijetla: Pisao po Facebooku o ''njegovoj ustaškoj dominantnoj krvi'' pa mu stigla optužnica Policija, gliser / Ilustracija Na gliser sa sedmero ljudi unijela bombu koja je eksplodirala i teško ranila nju i još jednu osobu: Podignuta optužnica

Tvrtka kao pravna osoba i pet odgovornih osoba optuženi su zbog događaja 23. veljače za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti jer je zbog ispuštanja velike količine ugljičnog dioksida u usjeku potoka kod Pivovare bila smanjena količina kisika u zraku, čime je izazvana smrt Zdravka Martinovića.

"Zbog ispuštanja velike količine ugljičnog dioksida u usjeku
potoka bila je smanjena količina kisika u zraku, pa kad je Zdravko Martinović uz potok šetao psa i došao do tog mjesta, pas je uginuo upravo zbog smanjene koncentracije kisika, a Zdravko Martinović je izgubio svijest zbog hipoksičnog gušenja, od čega je 19. ožujka preminuo u Općoj bolnici u Karlovcu", piše u optužnici.

Osim tvrtke okrivljeni su tehnički direktor Gabor Ligeti, glavni
inženjer Slaven Siladić, voditelj proizvodnje fermentacije Marinko Kovačević, voditeljica Odjela sigurnosti na radu i zaštite okoliša Zrinka Odrčić i direktorica proizvodnje Marija Tufeković.

Okrivljenici se brane sa slobode, a protiv Ligetija, kao stranog
državljanina, na snazi je mjera opreza oduzimanja putne isprave, zabrana napuštanja boravišta i udaljavanja izvan Hrvatske.