Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mećava za kraj travnja

SLOVENIJU ZAMEO SNIJEG! Promet u kolapsu, desetak tisuća građana bez struje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog obilnog snijega u Sloveniji je u četvrtak bez električne struje ostalo desetak tisuća potrošača, najviše na području Ljubljane i Dravograda, bilježe se teškoće u prometu i više nesreća, a velika je i opasnost sniježnih odrona u visokom gorju.

Meteorolozi za danas i sutra najavljuju smirivanje vremena iako uz zadržavanje niskih temperatura, no snijeg u nekim dijelovima zemlja još pada.

Pročitajte i ovo Stanje na cestama O problemima na cesti Bura puhala i do 180 km na sat: "Vozači ne žele pratiti signalizaciju, prate GPS" Ilustracija Jako nevrijeme Problemi u prometu na hrvatskoj granici zbog nevremena u Srbiji

Većina zemlje je pod snježnim pokrivačem debelim u prosjeku 25 centimetara, a u gorskim predjelima i oko 40. Zbog težine snijega lomile su se preko noći grane drveća, izazivajući zastoje u prometu na više lokalnih cesta te prekide električnih vodova.

Na području Ljubljane jutros je bilo bez električne energije oko 4000 potrošača, ali dežurne službe rade na popravci vodova, a isto toliko pogođeno je nestankom struje na sjeveru države oko Dravograda te na području Maribora.

Zbog obilnog snijega zatvoren je tunel Karavanke prema Austriji te gorski granični prijelazi Vršič, Ljubelj i Korensko sedlo.

Dežurne službe ne preporučuju odlazak u planine zbog opasnosti od lavina, ali nekoliko skijališta očekuje zbog novog snijega veći posjet tijekom vikenda. Na Vogelu je na 50 centimetara podloge palo novih deset centimenara snijega, a skijaške staze, najavljuje se, ostat će otvorene najmanje do ponedjeljka.

Slovenski imeteorolozi očekuju da će se vremenske prilike, nakon polarnog vala zadnjih dana, idućih dana smirivati, ali će temperature za ovo doba godine ostati neuobičajeno niske, zbog čega se mogu očekivati štete na nekim poljoprivrednim kulturama i u voćarstvu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene