Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slovenci su, čini se, prihvatili poziv pojedinih političara na bojkot hrvatskog turizma, jer se, prema anketi provedenoj na web stranici 24ur.com, polovica ispitanika izjasnila kako ne namjerava ljetovati u Hrvatskoj, a u emisiji Trenje čak 84 posto.


Radi se vjerojatno o rezultatu nedavnih 'prepucavanja' na relaciji Hrvatska-Slovenija na temu već dobro poznatih međudržavnih problema koji se uvijek iznova nađu kao prepreka na putu suradnje između te dvije države.

Vezani članci Ljubljana, ilustracija Slovenska policija na nogama zbog niza prijetnji smrću političarima, objavljeno kome su sve stigle pošiljke s metcima Testiranje u Sloveniji, ilustracija Alarmantno stanje u Sloveniji, raste broj hospitaliziranih: Na posao i u trgovinu uskoro samo s COVID potvrdom?

Pa iako su, sudeći prema gubicima zabilježenima u slovenskoj skijaškoj sezoni, Hrvati, čini se, spasili tu istu sezonu, Slovenaca će, ako se atmosfera bojkotiranja i dalje nastavi, ove godine na hrvatskoj obali biti znatno manje nego lani.

Vidljivo je to iz rezultata anketa koje se provode po čitavoj Sloveniji. 

Tako je na web stranici 24ur.com pedeset posto građana izjavilo da neće na ljetovanje u Hrvatsku dok se ostalih pedeset posto ipak ne želi odreći ljepota naše obale.

No, u informativnoj emisiji koja je sinoć prikazana na slovenskoj TV postaji PopTV, za bojkotiranje hrvatskog turizma izjasnilo se čak 84 posto građana.

U kojem će broju na ljeto Slovenci uistinu posjetiti našu obalu, saznat ćemo za svega nekoliko mjeseci.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju