Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USKOK traži proširenje istrage

Slobodan Đurović planirao Pukanićevo ubojstvo?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je zagrebačkom Županijskom sudu podnio zahtjev za proširenjem istrage protiv 54-godišnjeg Slobodana Đurovića iz Crne Gore, zbog sumnje da su nepoznate osobe od njega naručile ubojstvo Ive Pukanića, te da je nakon toga s ostalim osumnjičenima pripremao njegovu likvidaciju.

Proširenje istrage protiv Đurovića USKOK je zatražio na temelju rezultata dosad provedene istrage, izvijestilo je Državno odvjetništvo RH na svojim internetskim stranicama, navodeći samo inicijale i dob osumnjičenog.

Pročitajte i ovo Ilustracija Razotkriveni Policija se oglasila o akciji s USKOK-om: Uhićeni su zaradili stotine tisuća eura, traže još jednog muškarca Ilustracija zločinačko udruženje Uhićenja u tijeku: Nova akcija USKOK-a i policije

Nakon što su od Đurovića nepoznate osobe za još neutvrđen iznos naručile Pukanićevo ubojstvo, Đurović je s bratićima Robertom i Lukom Matanićem te Amirom Mafalanijem dogovorio organiziranje smještaja, nadziranje Pukanića i pribavljanje potrebnih sredstava, navodi se u zahtjevu za proširenje istrage.

Način ubojstva Đurović je dogovorio sa Željkom Milovanovićem i Bojanom Gudurićem koji su još u bijegu, a koji su zbog ubojstva Pukanića u Hrvatsku došli iz inozemstva, dodaje se u zahtjevu. USKOK sumnjiči Đurovića za dva teška ubojstva, Pukanića i Franjića, za kazneno djelo protiv opće sigurnosti te za udruživanje zbog počinjenja kaznenih djela. 

>> Pritvor pomagačima u atentatu na Pukanića

>> Luka i Robert Matanić na sudu

>> Milovanović: 'U vrijeme atentata bio sam u BiH'

>> Kum Joce Amsterdama pao na poligrafu?

Slobodan Đurović dosad je bio osumnjičen da je s Milenkom Kuzmanovićem iz Srbije pomagao ubojicama nakon atentata. Oni su, navodno, Mataniće s lažnim dokumentima trebali prebaciti u Srbiju, no sva četvorica uhićena su u blizini granice sa Srbijom.

Ivo Pukanić ubijen je 23. listopada 2008. na parkiralištu u dvorištu NCL grupe u Zagrebu. Jedan od osumjičenih je dovezao skuter s eksplozivnom napravom i parkirao ga u blizini Pukanićevog automobila. Zatim su jedan ili više njih čekali u neposrednoj blizini, a kada su vidjeli da Pukanić izlazi iz zgrade Nacionala i dolazi do vozila aktivirali su eksplozivnu napravu, od koje su poginuli Pukanić i njegov suradnik Niko Franjić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene