Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pritvor pomagačima u atentatu na Pukanića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osumnjičenima za pomaganje ubojicama Ive Pukanića i Nike Franjića nakon atentata određen je jednomjesečni pritvor i protiv njih će biti provedene istražne radnje, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Pritvor im je produljen na 30 dana zbog opasnosti od bijega, ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke, rekao je glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mračna pozadina Otkriveno tko stoji iza više od 100 atentata u Jemenu: Ubijani su ljudi koji nemaju veze s terorizmom Bombardiranje Gaze se nastavlja Povećan rizik Zabrinjavajuće upozorenje: "Cijeli Bliski istok mogao bi završiti u plamenu"

Osumnjičene pomagače, Slobodana Đurovića (54) iz Crne Gore i Milenka Kuzmanovića (25) iz Srbije, zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo tereti da su nakon atentata pomagali osobama za koje su znali da su sudjelovali u ubojstvu. 

>> Milovanović je još uvijek u BiH?

>> Čiji je novac na računu ubojica Ive Pukanića?

>> Balkan Ekspres: Matanićima i Mafalaniju jednomjesečni pritvor

Oni su bratićima Robertu i Luki Mataniću trebali dati novac i pomoći im u bijegu iz Hrvatske i prekrivanju tragova njihove povezanosti s ubojstvom.

Osumnjičeni Đurović susreo se s Matanićima prošle srijede oko 17 sati na benzinskoj postaji u Lipovcu, gdje im je iznio plan bijega u Srbiju i dao upute za boravak izvan Hrvatske. Kuzmanović im se pridružio kasnije i potom su sva četvorica uhićena.

Ranije je određen jednomjesečni pritvor i pokrenuta sudska istraga protiv trojice osumnjičenih za udruživanje i ubojstvo Pukanića i Franjića. Uz bratiće Mataniće među njima je Amir Mafalani koji je u srijedu uhićen u Zagrebu.

U bijegu su još Bojan Gudurić i Željko Milovanović koje se također sumnjiči za ubojstvo i udruživanje.

Policija je u akciji 'Balkan ekspres' uhvatila izvršitelje atentata i njihove pomagače, dok je naručitelj još nepoznat.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene