Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Uživajte u rujanskom ljetu jer uskoro stiže promjena: Doznajte kad nas očekuje novi val kiše i zahladnjenja

Prati nas stabilno, uglavnom sunčano te vrlo toplo pa i vruće vrijeme. U nedjelju će biti vedro u većini Hrvatske.

Još neko vrijeme ostajemo u polju visokog tlaka, a do utorka neće biti niti značajnijih fronti u blizini: ovo ljetno vrijeme se, dakle, nastavlja još koji dan. Nedjeljno jutro bit će sunčano, na Jadranu i toplo, a u unutrašnjosti svježe.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

Na kopnu je opet mjestimice moguća kratkotrajna magla. Na moru će puhati uglavnom umjerena, samo ponegdje i jaka bura. Jutarnja temperatura u kopnenom dijelu od 10 do 13, u gorju malo niža, a na Jadranu većinom između 19 i 23 stupnja.

U središnjoj Hrvatskoj danju će uglavnom prevladavati sunčano i bit će ugodno toplo: očekuje se da najviša dnevna temperatura bude oko 25 stupnjeva. Slično će biti i u Slavoniji i Baranji - pretežno sunčano te također vrlo toplo uz temperaturu između 25 i 27 stupnjeva.

Jedino će u gorju tijekom dana biti umjerene naoblake, no i tu će uglavnom prevladavati sunčano, kao i na sjevernom Jadranu. Bura će sredinom dana okrenuti na zapadnjak i sjeverozapadnjak, a temperatura će se približiti 30 stupnjeva. U gorju manje toplo, ali isto ugodno, od 22 do 25.

U Dalmaciji u nedjelju sunčano, vrlo toplo, čak i vruće. Ujutro će puhati bura, danju zapadnjak, sjeverozapadnjak, a ponegdje uz obalu i jugozapadnjak. Temperatura će još jednom vrlo vjerojatno porasti do 30 stupnjeva.

Temperatura mora je najčešće 23 ili 24, još uvijek je ugodno za kupanje i treba to iskoristiti. Tako se zdravlje priprema za zimu.

Prognoza za tri dana

Ovo lijepo ljetno vrijeme na kopnu će potrajati još dan, dva. U ponedjeljak sunčano i vrlo toplo. U utorak također toplo, no krajem dana već će biti pljuskova, a najavit će to i promjenu vremena te još jedno osjetno zahladnjenje.

U prvom dijelu srijede ponegdje kiša i pljuskovi, potom djelomično razvedravanje. S obzirom da će zapuhati i jak vjetar sa sjevera, temperatura će se u mnogim krajevima spustiti ispod 20 stupnjeva.

Na Jadranu također u ponedjeljak sunčano, u utorak već malo više oblaka, a u noći na srijedu kiša i pljuskovi, osobito na sjevernom dijelu. Do srijede i vruće, a onda uz jaku i olujnu buru stiže osvježenje. Ono će se naravno na našem jugu najmanje osjetiti. No do srijede su ipak još tri dana pravog rujanskog ljeta.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene