Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vrtoglavih 38 milijuna kuna povukla je slavonskobrodska poljoprivredna škola iz Europe i osmislila program koji će njezine učenike brzo plasirati na tržište rada. Njihovi učenici školovanje će završiti s dovoljno prakse da se vrlo brzo mogu snaći kod svakog poslodavca.


Praksa, praksa, praksa - to je glavni moto slavonskobrodske poljoprivredne škole.'Mislim da je to jako dobro, oni vole raditi praktičnu nastavu više nego teoriju', kazala je profesorica Božica Pandurić.

Vezani članci Izgorjela menza škole Stjepan Radić u Kaštel Štafiliću - 5 Uhićen piroman koji je podmetnuo požar u kojem je izgorjela školska kuhinja u Kaštel Štafiliću, nosio je bocu s benzinom Marija Kezele, ravnateljica Srednje škole braća Radić, i Mario Jurič Ravnateljica đačkog doma čija je menza jutros izgorjela: "Srećom, živim u blizini pa su neka djeca bila kod mene na ručku"

Čim maturiraju, ovi učenici ne moraju brinuti za posao. 'To sad odradimo i imamo prednost kada dođemo raditi na praksu jer dobijemo posao. Odmah znamo što trebamo raditi', kazao je Matej.

>> Je li ovo jedna od najgorih škola u Hrvatskoj?

Plastenici, voćnjaci, vinogradi i vrt, sve je u školskom dvorištu, djeci uvijek na raspolaganju. 'Ja osobno nisam bio zadovoljan s hrvatskim školskim sustavom i tražili smo način kako i što je moguće u našoj lokalnoj sredini promijeniti', kazao je Vlado Prskalo, ravnatelj srednje škole Matije Antuna Reljkovića u Slavonskom Brodu.

Našli su pravi način još prije 12 godina, a taj je europski fondovi. 'Mi smo dosad povukli oko pet milijuna eura na što smo jako ponosni, ali taj novac nije lako dobiti, morate ga znati uzeti', kazao je Prskalo.

Razloga za ponos imaju jer su pokazali da uz marljiv rad i puno truda plodovi neće izostati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook