Obavijesti Video Pretražite Navigacija
komentar Lane Ružičić

Nije gorivo skupo, nego ste siromašni! Donosimo niz rješenja za uštedu, ali i utjehu. I to nije sve...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz utorka u utorak u strahu čekamo vijesti o novim cijenama goriva. Nekad smo govorili o psihološkoj granici od 10 kuna po litri, sad je već psihijatrijska, ali granica za rast cijena više jednostavno nema. Ok, možda nebo.

Gorivo nikad nije bilo skuplje. Po svemu sudeći, idućeg utorka vijest će biti ista. No, je li gorivo doista skupo ili smo samo siromašni? Ili oboje? Štogod bio odgovor – mi vam potpuno besplatno nudimo više rješenja kako doskočiti problemu rasta cijena.

Prvo, možete ići pješice. Zdravo je i besplatno.

Možete biciklom. Besplatno je i zdravo, također.

To nije sve! Ako čitate dalje – vidjet ćete da ideja za uštede ima napretek.

Pročitajte i ovo Gorivo još skuplje - 5 novi udarac na novčanike Šok na benzinskim pumpama: Dramatično poskupjelo gorivo u Hrvatskoj

Uvijek odlično rješenje je natankati za, recimo, 100 kuna, pa ćete lakše podnijeti poskupljenje, samo ćete brže morati ponovno na pumpu. Što je super jer možete naći prijatelje ili nešto na akciji. Primjerice, noževe. Čitajte dalje, trebat će vam noževi.

Društvenim se mrežama širi poruka da nije problem u tome što je gorivo skupo, već je problem ''što nemate službeni auto''. Dakle, još jedno rješenje je tu. Užicajte od poslodavca službeni automobil i karticu za gorivo i spavajte mirno svake noći, pa i one s ponedjeljka na utorak.

Problem je i što nemamo veće plaće. Jer ne'š ti 20 kuna više za pun tank, kad bi nam minimalac bio, recimo, soma eura. Samo što nije toliko. Ali nema veze.

Još ima načina kako pozitivno gledati na poskupljenje. Na primjer, možemo se voziti manje, pa ćemo manje zagađivati okoliš. Možemo se voziti i par-nepar, zašto ne? Joj, odmah nostalgija. Ah.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna CIJENE LETE U NEBO Stručnjak o najvećem krivcu za poskupljenje goriva: "Ljudska pohlepa i burza čine svoje..."

Ministar financija Zdravko Marić u ponedjeljak je procijedio da ni trošarine nisu nedodirljive i da su spremni na sve. Pa pričekajmo i to. Dotad nas može utješiti njegova izjava – ''I mi smo građani, i ja odem u dućan i vidim kolika je cijena jestivog suncokretovog ulja ili artikla druge vrste''. Dakle, budite mirni. I članovi Vlade vide cijene. Idu u dućan i vide. Kad smo kod suncokretova ulja… Nije baš zdravo. Stavite manje i op, op – uštedjeli ste.

Financijskim vizionarom nedavno se pokazao i premijer Federacije BiH Fadil Novalić, koji je rekao da nije ulje skupo nego ga možemo kupiti manje. Što je dobro. Manje ulja – manje kolesterola. Genijalno!

I današnja hrvatska prva dama, tada supruga premijera, Sanja Musić Milanović svojedobno je imala rješenje za kućni budžet. Na primjedbu da je zdrava hrana skupa, iz rukava je izbacila rješenje. ''Crni kruh koji preporučujemo skuplji je od bijeloga, no crni kruh možete rezati na tanje šnite''. Režite tako i gorivo i voilà! Nema na čemu.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene