Miroslav Škoro (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Miroslav Škoro (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro na Facebooku se obrušio na Milorada Pupovca prozvavši ga da svojim izjavama nakon napada na Srbe kod Knina "nadolijeva ulje na vatru".


Škoro tvrdi da su izjave Pupovca uvredljive te zbog izostanka reakcije proziva HDZ.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

"PUPOVAC KAO VUČIĆ

Znakovita je šutnja hrvatskog državnog vodstva na uvredljive izjave Milorada Pupovca koji se koristi retorikom i stavovima srbijanskog predsjednika Vučića. Umjesto da smiruje tenzije nastale u incidentu, g. Pupovac nadolijeva ulje na vatru i očito želi profitirati na napadu na hrvatske građane koji je za svaku osudu. Od njega, kao zastupnika u Hrvatskom saboru, očekivao sam puno više mudrosti, a puno manje ostrašćenosti. Politika je, kako je govorio moj profesor Lauc, "toplo srce, hladna glava i čiste ruke".

Očito se g. Pupovac, kao hrvatski političar, inspirira za ovakve istupe na velikosrpskom derneku na Fruškoj gori.  Žalosnija od Pupovčeve huškačke retorike je samo gromoglasna tišina njegovog glavnog koalicijskog partnera, koji šutke prelazi preko takvih izjava", poručio je Škoro.

Na pitanje osuđuje napad na Srbe u kafiću kod Knina, koji su gledali nogometnu utakmicu Crvene zvezde, jučer je rekao kako osuđuje sve napade i svako nasilje.

Vezani članci Miroslav Škoro Javio se Škoro, priprema se za izbore: "Program je pri kraju, osnivačka skupština bit će do kraja veljače" Miroslav Škoro (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Miroslav Škoro: ''Svaka moja pjesma je predizborna kampanja''

"Mislim da se u Kninu u stvari dogodio napad na hrvatske građane, to je prioritetna stvar, ljudi koji su ih napali su navodno bili maskirani, dok policija ne utvrdi o kome se radi sve drugo je prejudiciranje, brojanje krvnih zrnaca i to nam ne treba", kaže Škoro.

Podsjetimo, predsjednik SDSS-a nakon napada je poručio kako su napadi kod Knina "motivirani isključivo mržnjom i netrpeljivošću prema Srbima".

Poručio je kako će, bez obzira na sve, pronaći snage za borbu za poštivanje Ustava, da u Hrvatskoj konačno zavlada mir i nitko ne bude proganjan zato što je drugačije nacije, vjere ili političkog uvjerenja, spolnog ili rodnog opredjeljenja. Ustvrdio je kako je Hrvatska, nažalost, jedina od zemalja bivše Jugoslavije zahvaćenih ratom u kojoj se i dalje ratuje, u kojoj ratujemo sami protiv sebe, koristeći dio građana srpske nacionalnosti kao povodi i opravdanje. "Vrijeme je da se to promijeni", kaže Pupovac.