Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sjednica vlade

Plenković ministrima na Vladi: "Kao što znate, danas ministar Marić i ja branimo proračun"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na dnevnom redu sjednice Vlade su, između ostaloga, Nacrt konačnog prijedloga zakona o privatnoj zaštiti te Izvješće o provedbi Nacionalnog programa reformi 2019. za razdoblje svibanj – listopad 2019.

Na početku sjednice usvojen je dnevni red, a premijer Andrej Plenković osvrnuo se na hrvatsko predsjedanje Dunavskom komisijom.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali Premijer Andrej Plenković Tražio deportaciju Plenković o zatvorenim hrvatskim navijačima: "Nije realno da su svi jednako odgovorni za nered"

Osvrnuo se i na posjet Češkoj te na dogovor o sedmogodišnjem proračunu za EU te istaknuo da Hrvatska ima priliku s finskim predstavnikom napraviti iskorak.

Kazao je da je na sastanku s gradonačelnikom Zagreba pričao o brojnim projektima od interesa za Grad Zagreb, Zagrepčanke i Zagrepčane. 

"Kao što znate, danas ministar Marić i ja branimo proračun", istaknuo je Plenković.

Proslavili smo 23. obljetnicu članstva u Vijeću Europe, a u subotu se slavi 30. obljetnica pada Berlinskog zida, istaknuo je Plenković.

Vlada je usvojila Nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ustanovama jer je trenutačni zakon zastario.

Usvojen je i Nacrt konačnog prijedloga zakona o privatnoj zaštiti.

Vlada usvaja i Prijedlog odluke o donošenju Procjene rizika od katastrofa za Republiku Hrvatsku. Istaknuto je kako su četiri glavne prijetnje radiološka katastrofa, nukelarna katastrofa, onečišćenje mora te masovna klizišta.

Prihvaćen je i Prijedlog zaključka o podržavanju financiranja nabave kapitalne opreme i uređenja dodatnog prostora za DNK laboratorij Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

"Bolnica je pred završetkom, ali dogodile su se medicinske i građevne promjene, potrebno je još 150 milijuna kuna", kazao je ministar zdravstva Milan Kujundžić.

"Ovo je važna poruka, ovo i bolnica u Rijeci dva su velika projekta za hrvatsko zdravstvo", kazao je premijer prije nego što je usvojen Prijedlog odluke o prihvaćanju Prijedloga dodatka II. Sporazuma o sufinanciranju izgradnje nove građevine Opće bolnice u Puli, Prijedlog odluke o davanju suglasnosti Ministarstvu zdravstva za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna Republike Hrvatske u razdoblju od 2020. do 2035. godine, a koje proizlaze iz dodatka II. Sporazuma o sufinanciranju izgradnje nove građevine Opće bolnice u Puli te Prijedlog odluke o davanju državnog jamstva u korist Erste&Steiermärkische Bank d.d., Rijeka, za kreditno zaduženje Opće bolnice Pula, radi financiranja izgradnje i opremanja nove građevine Opće bolnice Pula.

Usvojeni su prijedlozi o uvođenju tehničke zaštite u gradi Nacionalne i sveučilišne knjižnice u kojoj će biti središnji prostor tijekom predsjedanja Hrvatske Europskom unijom te Prijedlog odluke o iznosu novčane naknade za polaganje ispita državne mature.

Vlada je usvojila i koeficijente i nazive za radna mjesta u Državnom inspektoratu jer službenici na sličnim radnim mjestima imaju različite koeficijente.

Raste broj prijava građana pučkoj pravobraniteljici

"U izvješću pučke pravobraniteljice za 2018. godinu vidljivo je da je porastao broj pritužbi građana, kojih ima više od 3000. Važno je reći da je u porastu broj postupanja po preporuci pučke pravobraniteljice", rekao je resorni ministar, a ostali su prihvatili njegovo mišljenje.

Ministar financija Marić iznio je Izvješće o provedbi Nacionalnog programa reformi 2019. za razdoblje svibanj–listopad 2019.

"Od 100 planiranih aktivnosti 22 su provedene, 70 je u tijeku", rekao je Marić, a Vlada je prihvatila.

Vlada je prihvatila i Izvješće o radu Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža za 2018. godinu.

"Riješeno je 1017 predmeta u nadležnosti Agencije, ciljevi utvđeni strateškim planom za 2018. potpuno su realizirani", kazao je ministar prometa, a Vlada je usvojila Izvješće o radu Agencije za sigurnost željezničkog prometa za 2018. godinu.

Usvojeno je Izvješće o vođenim pregovorima za sklapanje Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o održavanju i rekonstrukciji cestovnih mostova na državnoj granici.

Usvojen je Prijedlog zaključka u vezi s Memorandumom o suglasnosti između Međunarodnog instituta za borbu protiv terorizma (ICT) pri Interdisciplinarnom centru (IDC), Herzliya i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske u sklopu kojih će biti organizirani programi edukacije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene