Foto: Sisačka biskupija/Facebook
Foto: Sisačka biskupija/Facebook

U sisačkoj katedrali Uzvišenja svetog križa u jaslicama su se pojavile figure odjevene uniforme Hrvatske vojske


Na Facebook stranici Sisačke biskupije postavljena je fotografija jaslica s figurama u uniformama hrvatske vojske.

Vezani članci Slika nije dostupna GPS-om traže kradljivce Isusovih figurica Slika nije dostupna U Svetom Lovreču čak 173 ljudi u živim jaslicama

Uz tako opremljene jaslice, misu polnoćku u sisačkoj katedrali služio je biskup Vlado Košić.

U svojoj propovijedi nije propustio obrušiti se na one koji se odlučuju na pobačaj i zagovaraju mogućnost izbora svake žene.

"Danas, na žalost, postoje i oni koji već začetom djetetu ne dopuštaju da se rodi pa sve čine kako bi spriječili njegovo rođenje. Poput Heroda spremni su učiniti sve ne želeći prihvatiti novi život, novog čovjeka. U tom se smislu i zakoni prilagođavaju takvim zahtjevima, a mi se kršćani pitamo, jesu li to neki novi Herodi koji se toliko boje djeteta da mu rade o glavi", kazao je Košić.

"Za dva mjeseca će u našoj Domovini biti rasprava o novom zakonu o pobačaju. Ubojstvo djeteta se legalizira. Na žalost i tamo gdje smo mi kršćani većina u društvu. To samo znači da smo mi nedovoljno svjesni o čemu se radi. Stoga mi pastiri moramo govoriti o tome i prosvijetliti svoj narod da se bori za život a protiv smrti", dodao je.

Foto: Sisačka biskupija/Facebook Foto: Sisačka biskupija/Facebook

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju