Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sisački dogradonačelnik zbog Sanadera prijeti ostavkom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenik sisačkog gradonačelnika Veljko Novak iz HSP-a izjavio je danas novinarima da će podnijeti neopozivu ostavku na svoju dužnost ako se predsjednik Vlade Ivo Sanader ne ispriča zbog, kako je ocijenio, neprimjerena odnosa prema gradonačelniku Dinku Pintariću (HDZ) na jučerašnjoj sjednici Vlade u Sisku.


Premijer Sanader je na toj sjednici prekinuo gradonačelnika
Pintarića, koji je pri donošenju Vladine odluke o raspisivanju novog natječaja za prodaju sisačke Valjaonice cijevi (bivše Željezare), postavio pitanje o namirenju 10 milijuna kuna duga Valjaonice gradu Sisku za komunalnu naknadu. Premijer je gradonačelnika, prekinuvši ga, podsjetio da je to sjednica Vlade.

Pročitajte i ovo Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano" Slika nije dostupna Sisačko poglavarstvo odbacilo ostavku dogradonačelnika

Novak smatra da je premijer "neprimjereno reagirao, posebno zbog toga što je sjednica Vlade održana u Sisku, što je Sisak bio domaćin Vladi i što je domaćina predstavljao gradonačelnik Pintarić".

- Pintarić je pitanje postavio u ime svih Siščana, jer je riječ o 10
milijuna kuna gradskog proračuna svih stanovnika Siska, naveo je Novak te dodao da "s najavom ostavke podupire gradonačelnika Pintarića u njegovu istupu na jučerašnjoj Vladinoj sjednici jer smatra da premijer nije uvrijedio samo gradonačelnika Pintarića nego sve Siščane".

Ujedno Novak nije želio komentirati hoće li se, ako se premijer
Sanader ne ispriča gradonačelniku i građanima Siska, raspasti
koalicijska vlasta, rekavši "kako to ovisi o daljnjim zbivanjima u
vezi s tim".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene