Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sindikat policije Hrvatske (SPH) ocijenio je neprimjerenim i senzacionalističkim medijske tekstove u kojima se bez upoznavanja sa stvarnim stanjem proziva Vladu radi nabave novih automobila, među kojima i za Ministarstvo unutarnjih poslova.


Reagirajući na medijske natpise u kojima se Vladu proziva da će 'strusiti' 59,5 milijuna kuna za nabavu 603 automobila za potrebe MUP-a, sindikat je upozorio da bi se bez žurne nabave i donošenja takvih odluka moglo dogoditi da policija ostane bez vozila čime bi se ugrozila nacionalna sigurnost.

Vezani članci Na Trgu bana Jelačića na čovjeka pao dio konstrukcije sa zgrade Na Trgu bana Jelačića na čovjeka pao dio konstrukcije sa zgrade, teško je ozlijeđen: "Samo je ležao i mislila sam da je gotov. To je bio grozomoran zvuk željeza" Migranti, ilustracija Policajci pronašli izbodene strance uz granicu, tvrde da su ih napali Pakistanci

MUP-ov operativni leasing za 478 vozila istekao lani u veljači, dok u ožujku 2017. ističe leasing za još 726 službenih vozila s policijskim obilježjima koje žurno treba nabaviti.

Sindikat ističe da je još pretprošle godine pokrenut postupak javne nabave kako bi se na vrijeme nabavila nova vozila, ali je zbog dva izborna procesa postupak odužen.

U Sindikatu policije Hrvatske smatraju da „neprimjereni i senzacionalistički naslovi“ nisu konstruktivni, posebice zato što je riječ isključivo o strogo namjenskoj nabavi vozila za potrebe aktivnog, redovitog sastava policije, a ne za neka vozila gdje bi se vozili političari, dužnosnici ili slično.

„Jedna hvale vrijedna aktivnost za osiguranje vozila koja će poslužiti za potrebe spašavanja života ljudi i imovine, te zaštitu hrvatskih građana, pokušava se prikazati na iskrivljeni i negativan način“, upozorava sindikat, navodeći da se radi o vozilima nužnim za redovno obavljanje policijskih poslova.

U pogledu nabave ostalih vozila sindikat nema komentara, ali napominje kako je vidljivo da se također, u pravilu, radi o 'radnim' vozilima“.

„Možda bi policajci, o vlastitom trošku, mogli nabaviti romobile, pa njih koristiti kao prijevozno sredstvo za spašavanje života i 'lovljenje' kriminalaca“, poručuje SPH. (Hina)