Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavila čelnica sindikata

VIDEO Prekida se štrajk u pravosuđu: "Članstvo je podijeljeno. Štrajkaški odbor donio je odluku da se ovakva ponuda prihvaća"

Vodstvo Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika objavilo je kako je, unatoč podjelama u članstvu, donesena odluka da se prihvaća ponuda Vlade.

Nakon osam tjedana štrajka sindikati su danas donijeli odluku hoće li prihvatiti ponudu Vlade ili nastavljaju sa štrajkom.

Iva Šušković iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika na presici je objavila da je članstvo podijeljeno. Od 47 podružnica, njih 25 prihvaća ponudu Vlade. "Štrajkaški odbor donio je odluku da se ovakva ponuda prihvaća, s time da je jedan član bio protiv. Evidentno je da je članstvo podijeljeno i da nisu svi zadovoljni, ali mi smo ovim štrajkom pokazali jačinu i solidarnost. Izjasnilo se nešto manje od 3000 članova, a nešto više od 50 posto prevagnulo je s ‘da’.

Dokazali smo da smo dobar socijalni partner i očekujemo od Vlade da u idućem razdoblju to također pokaže."

Pročitajte i ovo Ilustracija sastajali se u mraku Cijelo selo zbog ljubavi skoro svaku večer ostajalo bez struje: "Ta djevojka nam je izazvala probleme"

Istaknula je da je štrajk na snazi dok se ne potpiše sporazum s Vladom, "ali vjerojatno već od petka ljudi mogu početi raditi". "Mi smo svojim članovima pripremili i kalkulator povećanja koje je ministar najavio, pa mogu vidjeti koliko se tih 12 posto odnosi na njih. Moramo ipak sagledati i ishod memoranduma koji je rezultat pritisaka i štrajka.

Primjerice, prosječan namještenički koeficijent, 20 godina staža, gotovo 80 eura povišice uz ovaj memorandum. Najveća plaća nije dosegnula 1000 eura. S početnom plaćom od 1000 eura želimo privući mlade u sustav, ali tu se razilazimo u mišljenju s Vladom."

Pročitajte i ovo Policija u stanu gdje su pronašli zlostavljanu djecu Izgladnjeli i prebijeni VIDEO "Ovo je najgori slučaj zlostavljanja djece koji smo vidjeli!": Policija upala u stan i pronašla šestero izmučene djece, dvoje ih bilo u kavezu

Dodala je i da očekuje od Vlade da u dobroj vjeri postupa prema njima u daljnjem procesu pregovaranja.

Ministar Ivan Malenica u ponedjeljak je u Dnevniku Nove TV objavio neke detalje Vladine ponude, koja je jučer poslana pravosudnim službenicima i namještenicima.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene