3. maj (Foto: Pixsell, Goran Kovačić)
3. maj (Foto: Pixsell, Goran Kovačić) Foto: Pixsell, Goran Kova?i?

Sindikalni odbor za opstojnost "3. maja“ uputio je u ponedjeljak vjerovnicima tog brodogradilišta, koji još nisu povukli ovrhe, još jednu zamolbu da to učine što prije kako bi se deblokirao račun 3. maja.


"Prema sadašnjim podacima, jedan dio vjerovnika je iskazao spremnost za deblokadu računa u cilju nastavka poslovanja u '3. maju'. I brodovlasnici koji su predali svoje ponude za dovršetak gradnje brodova iskazuju neupitnu želju za nastavkom suradnje i proizvodnje u '3. maju,'“ naveli su iz Sindikalnog odbora .

Vezani članci Brodogradilište 3. maj (Foto: Vijesti u 14h) U riječko brodogradilište došao privremeni stečajni upravitelj, radi se popis imovine Željko Jovanović (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Jovanović pozvao na prosvjed: ''Svi smo zajedno 3.maj''

Ističu da će "otvaranjem stečaja nad '3. majem' 4.srpnja svi dionici procesa financijski biti na većem gubitku nego u slučaju nastavka poslovanja bez stečaja te da bi tu činjenicu svi trebali prepoznati i postupiti, ne samo u interesu '3. maja', već prvenstveno u vlastitom interesu."

Iz Sindikalnog odbora navode da "3. maj" sadašnjim radom na visokim temperaturama i bez plaća dokazuje da nije zavario svoja vrata i odustao od borbe za škver te da će radnici prvi podmetnuti svoja leđa kako bi se brodogradilište izvuklo iz gliba u koji je gurnuto od strane svog vlasnika.

"Nažalost, sav trud i napor radnika kao i već iskazan interes brodovlasnika neće biti dovoljni ne iskažu li nam i svi naši vjerovnici povjerenje da kroz nastavak poslovanja možemo pronaći načine za financijski oporavak i namirenje svojih obveza prema svim vjerovnicima", stoji u pismu Sindiklanog odbora za opstojnost "3. maja."

Prije nekoliko dana predstavnik radnika i predsjednik Nadzornog odbora "3. maja" Juraj Šoljić pozvao je vjerovnike da povuku ovrhe i tako omoguće deblokadu računa tvrtke, ističući da je to jedini put koji vodi izbjegavanju stečaja, nastavku poslovanja i suradnje u izgradnji brodova.

Poziv je uputio, kako je naglasio, uoči stečajnog ročišta za Brodogradilište "3. maj" najavljenog za 4. srpnja.

Ročište radi rasprave o pretpostavkama za otvaranje stečaja u Brodogradilištu 3. maju ponovno je u početku lipnja odgođeno, ovoga puta za 4. srpnja, jer se, kako je rečeno, ozbiljno razmatraju mogućnosti pozitivnog rješenja u "3. maju.“


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju