Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radnici nemaju posla ni materijala

U riječko brodogradilište došao privremeni stečajni upravitelj, radi se popis imovine

Brodogradilište 3. maj (Foto: Vijesti u 14h)
Brodogradilište 3. maj (Foto: Vijesti u 14h) Vijesti u 14h
Aktualno Galerija +0 Brodogradilište 3. maj (Foto: Vijesti u 14h) Galerija 1/1 >>
Privremeni stečajni upravitelj 3. maja Zdravko Čupković u ponedjeljak je prvi put u tom svojstvu boravio u riječkom brodogradilištu, gdje je razgovarao s direktorom Maksimilijanom Percanom.

Čupković i Percan su razgovarali o pripremi izvješća koje će biti podneseno Trgovačkom sudu u sklopu predstečajnog postupka. "Prema stečajnom zakonu, osnovni zadatak privremenog stečajnog upravitelja je utvrditi je li društvo insolventno i prezaduženo te očekujem da će mi u sljedećih osam do 10 dana pripremiti sve što sam tražio", kazao je nakon sastanka Čupković.

Pročitajte i ovo Porinuće broda u 3. maju - 1 Vrijedan 23,5 milijuna U 3. maju porinut 225 metara dugačak brod: "Opravdali smo međusobno povjerenje, stvaramo brodove za svjetsko tržište" Brodogradilište 3. maj Nova faza 3. maj prihvatio plan mjera kriznog upravljanja: Vlada je postavila uvjet

Radi se o popisu cjelokupne imovine, popisu započetih poslova i zaposlenih. Sve što je stajalo u bilanci u posljednjem danu prošle godine smatra se imovinom. Rok za pripremu izvješća je 15 dana. Čupković smatra da je rok kratak, no nada se uspjehu, pogotovo zato što su podaci ažurirani, a 'data room' pripremljen za potencijalne strateške partnere.

U međuvremenu potencijalni investitori pregledavaju poslovanje Uljanika i 3. maja, u kojem su prošli tjedan bili i predstavnici Brodosplita, koji su već ranije iskazali interes za ulazak u riječki škver zajedno s talijanskim Fincantijerijem. "Zadatak nam je u prethodnom postupku prije stečaja vidjeti ima li 3. maj dovoljno kapaciteta, snage i energije strateškom partneru ponuditi mogućnosti nastavka poslovanja uz uneseni svježi kapital", ocijenio je privremeni stečajni upravitelj Zdravko Čupković.

Brodogradilište 3. maj od petka je službeno u predstečajnom postupku. Za privremenog stečajnog upravitelja riječkog brodogradilišta imenovan je Zdravko Čupković. Prvo ročište na trgovačkom sudu u Rijeci zakazano je za 6. veljače. U ponedjeljak su se, nakon dva tjedna kolektivnog godišnjeg odmora, vratili radnici, ali za njih nema posla ni materijala s kojim bi radili.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene