Privremeni stečajni upravitelj 3. maja Zdravko Čupković u ponedjeljak je prvi put u tom svojstvu boravio u riječkom brodogradilištu, gdje je razgovarao s direktorom Maksimilijanom Percanom.

Galerija


Čupković i Percan su razgovarali o pripremi izvješća koje će biti podneseno Trgovačkom sudu u sklopu predstečajnog postupka. "Prema stečajnom zakonu, osnovni zadatak privremenog stečajnog upravitelja je utvrditi je li društvo insolventno i prezaduženo te očekujem da će mi u sljedećih osam do 10 dana pripremiti sve što sam tražio", kazao je nakon sastanka Čupković.

Vezani članci Esad Dizdarević, radnik 3. maja (Foto: Dnevnik.hr) Očaj je svakog dana sve veći: "Sutra bih uzeo obitelj i otišao i nikad se ne bih vratio" 3. maj (Foto: Pixsell, Goran Kovačić) Radnici 3. maja i Uljanika dobili minimalce, bivša uprava Uljanika isplatila si pune iznose

Radi se o popisu cjelokupne imovine, popisu započetih poslova i zaposlenih. Sve što je stajalo u bilanci u posljednjem danu prošle godine smatra se imovinom. Rok za pripremu izvješća je 15 dana. Čupković smatra da je rok kratak, no nada se uspjehu, pogotovo zato što su podaci ažurirani, a 'data room' pripremljen za potencijalne strateške partnere.

U međuvremenu potencijalni investitori pregledavaju poslovanje Uljanika i 3. maja, u kojem su prošli tjedan bili i predstavnici Brodosplita, koji su već ranije iskazali interes za ulazak u riječki škver zajedno s talijanskim Fincantijerijem. "Zadatak nam je u prethodnom postupku prije stečaja vidjeti ima li 3. maj dovoljno kapaciteta, snage i energije strateškom partneru ponuditi mogućnosti nastavka poslovanja uz uneseni svježi kapital", ocijenio je privremeni stečajni upravitelj Zdravko Čupković.

Brodogradilište 3. maj od petka je službeno u predstečajnom postupku. Za privremenog stečajnog upravitelja riječkog brodogradilišta imenovan je Zdravko Čupković. Prvo ročište na trgovačkom sudu u Rijeci zakazano je za 6. veljače. U ponedjeljak su se, nakon dva tjedna kolektivnog godišnjeg odmora, vratili radnici, ali za njih nema posla ni materijala s kojim bi radili.