Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljan Vladom

Jovanović pozvao na prosvjed: ''Svi smo zajedno 3.maj''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović u subotu je pozvao na prosvjed rdnika "3.maja" i građana koji će se održati u ponedjeljak, 5. studenoga u Zagrebu.

Jovanović je podsjetio kako su zastupnici SDP-a u Hrvatskom saboru u više navrata upozoravali Vladu da učini nešto konkretno da se spasi to brodogradilište, ali da je Vlada pokazala kako ne uvažava Sabor i ne odgovara na zahtjeve.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Slika nije dostupna Održana sjednica Vlada usvojila plan o načinu podmirenja dugovanja i spas riječkog brodogradilišta 3. maj

Na konferenciji za novinare u Rijeci objasnio je kako su SDP-ovi saborski zastupnici tijekom rada u Saboru: u stankama, na aktualnom satu i kroz saborske rasprave mjesecima upozoravali da se "'3. maj' mora osloboditi od Uljanik grupe i njezine nesposobne uprave", a da je Vlada stalno kasnila s odlukama vezanim uz probleme brodogradnje.

Pozvao je na sudjelovanje u prosvjedu radnika "3. maja" i građana 5. studenoga te poručio Vladi "svi smo zajedno '3. maj'".

Nužno je da "3. maj" izađe iz Uljanik grupe, da se riječkom brodogradilištu vrati pozajmica Uljaniku od 523 milijuna kuna, smijeni sadašnja Uprava "3. maja" i pripremi ga se za ulazak novog strateškog partnera i time omogući njegov opstanak, naveo je.

Đujić: Novi zakon ne donosi dobrobit stanovnicima Gorskog kotara

Drugi SDP-ova saborski zastupnik Saša Đujić ocijenio je da je predloženi zakon o brdsko-planinskim područjima vrlo loš jer u njemu nema gotovo ni jedne mjere koja bi donijela dobrobit stanovnicima Gorskog kotara. Pozvao je da se do drugog saborskog čitanja zakon od početka ponovno kvalitetnije napiše. (Hina) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene