3. maj (Foto: Pixsell, Goran Kovačić)
3. maj (Foto: Pixsell, Goran Kovačić) Foto: Pixsell, Goran Kova?i?

Iz brodogradilišta 3. maj uputili su apel vjerovnicima da deblokiraju račun uoči stečajnog ročišta koje će se održati 4. srpnja.


''Molimo vjerovnike da svojim povlačenjem ovrha omoguće deblokadu računa, što je jedini put koji vodi ka izbjegavanju stečaja, nastavku poslovanja i naše suradnje u izgradnji brodova koje 3. maj uspješno gradi od 1905. godine'', poručli su iz 3. maja svojim vjerovnicima uoči stečajnog ročišta za to brodogradilište.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković o aferi Janaf: "Ne znam odakle cure informacije. Svakako ne cure od onoga tko o tome ne zna ništa" Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik Nove TV) Propast tvrtki, dugovi veledrogerijama, prisjećanje na žene žrtve nasilja – Sve je to u tjednu za nama zasjenila afera JANAF

Iz 3. maja su u apelu istaknuli da je deblokada u interesu svih, u suprotnom – svi gube. ''Svjesni težine situacije svih koje je zajedno s nama brodograditeljima pogodila ova kriza u brodogradnji, molimo sve naše partnere da u ovim za brodogradnju prijelomnim trenucima prepoznaju važnost omogućavanja nastavka poslovanja kroz model koji im je ponuđen jer ćemo u protivnom svi biti na gubitku. Treba imati na umu da 3. maj nema stečajne mase iz koje bi se u slučaju otvaranja stečaja itko mogao naplatiti te je scenarij stečaja svakako financijski najgori scenarij za sve dionike ovog procesa'', stoji u njhovu apelu.

Podsjetimo, na Trgovačkom sudu u Rijeci u lipnju je donesena odluka kojom je odgođen stečaj 3. maja, čime je brodogradilište dobilo još jednu priliku.

Ročište je odgođeno, ovaj put za 4. srpnja, jer se, kako je rečeno, ozbiljno razmatraju mogućnosti pozitivnog rješenja u 3. maju.