Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uoči ročišta o stečaju

Iz 3. maja uputili apel vjerovnicima: ''Stečaj je svakako najgori scenarij za sve u ovom procesu''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz brodogradilišta 3. maj uputili su apel vjerovnicima da deblokiraju račun uoči stečajnog ročišta koje će se održati 4. srpnja.

''Molimo vjerovnike da svojim povlačenjem ovrha omoguće deblokadu računa, što je jedini put koji vodi ka izbjegavanju stečaja, nastavku poslovanja i naše suradnje u izgradnji brodova koje 3. maj uspješno gradi od 1905. godine'', poručli su iz 3. maja svojim vjerovnicima uoči stečajnog ročišta za to brodogradilište.

Pročitajte i ovo Ibrulj Ibrahim, radnik Uljanika Nova Skupština vjerovnika Radnici Uljanika su očajni, već dva mjeseca nisu primili plaću: ''Guraju nas u stečaj'' Bijeli kombi, ilustracija (Guliver/Thinkstock) Velika šteta Pronađeno pet od 19 kamiona i auta Imesa "nestalih" u stečaju: U jako su lošem stanju

Iz 3. maja su u apelu istaknuli da je deblokada u interesu svih, u suprotnom – svi gube. ''Svjesni težine situacije svih koje je zajedno s nama brodograditeljima pogodila ova kriza u brodogradnji, molimo sve naše partnere da u ovim za brodogradnju prijelomnim trenucima prepoznaju važnost omogućavanja nastavka poslovanja kroz model koji im je ponuđen jer ćemo u protivnom svi biti na gubitku. Treba imati na umu da 3. maj nema stečajne mase iz koje bi se u slučaju otvaranja stečaja itko mogao naplatiti te je scenarij stečaja svakako financijski najgori scenarij za sve dionike ovog procesa'', stoji u njhovu apelu.

Podsjetimo, na Trgovačkom sudu u Rijeci u lipnju je donesena odluka kojom je odgođen stečaj 3. maja, čime je brodogradilište dobilo još jednu priliku.

Ročište je odgođeno, ovaj put za 4. srpnja, jer se, kako je rečeno, ozbiljno razmatraju mogućnosti pozitivnog rješenja u 3. maju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene