Obavijesti Video Pretražite Navigacija
30. obljetnica

Hrvatska vojska slavi: Simbolični letovi MIG-ova i vojnih helikoptera, građani su na Jarunu mogli vidjeti svu silu tehnike

Aktualno Galerija Obljetnica ustroja Hrvatske vojske - 1 Obljetnica ustroja Hrvatske vojske - 1 Foto: DNEVNIK.hr Obljetnica ustroja Hrvatske vojske - 2 Obljetnica ustroja Hrvatske vojske - 2 Foto: DNEVNIK.hr Hrvatska vojska - 1 Hrvatska vojska - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Hrvatska vojska - 2 Galerija 1/4 >>
Hrvatska vojska dan provodi u slavljeničkom raspoloženju. 30 godina od povijesnog postrojavanja na stadionu u Kranjčevićevoj ulici obilježava se nizom aktivnosti.

MIG-ovi i vojni helikopteri simbolično su preletjeli hrvatske gradove. Na zagrebačkom Jarunu izložena je sva sila vojne tehnike i oružja, koja se može razgledati. Prezentirali su najzanimljivije što imaju, a interesa među građanima nije nedostajalo. Program prati reporterka Ivana Pezo Moskaljov.

''Nije lako, mi smo svi domoljubi, za domovinu smo ovdje - radimo i služimo hrvatskom narodu i Hrvatskoj", istaknuo je Ivica Đurković, zamjenik zapovjednika tenkovske bojne "Kune", GOMBR.

Pročitajte i ovo Međunarodna vojna vježba - 2 Moćni suborac Na vojne vježbe kraj Slunja stigao je i Bradley, ubojica tenkova: "Borbena moć je nemjerljiva"

Pročitajte i ovo Hrvatska vojska - 2 ZBOG SLANJA VOJNIKA Nove tenzije na relaciji Zagreb - Beograd: "Njih smeta sve, oni i dalje drže svoju javnost u nekoj polutenziji. Albanska većina na Kosovu priznata je od skoro cijelog EU-a"

Mato Fofić kaže kako je i djeci bilo zanimljivo. ''Jako su pristupačni, djeci je jako zanimljivo odore vidjeti, na svako pitanje odgovore. To su naša laička pitanja. Upute nas na stvari koje nas zanimaju'', kazao je Fofić. Ivan Kaštela je kaže - ponosan. ''Mogu reći da sam ponosan na što sad liči vojska. Kakva je bila u počecima, nismo čak ni uniforme imali, a kamoli protuoklop ili nešto takvo'', istaknuo je Kaštela. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene