Hrvatska vojska dan provodi u slavljeničkom raspoloženju. 30 godina od povijesnog postrojavanja na stadionu u Kranjčevićevoj ulici obilježava se nizom aktivnosti.

Galerija Obljetnica ustroja Hrvatske vojske - 1 Obljetnica ustroja Hrvatske vojske - 2 Hrvatska vojska - 1 +0 Hrvatska vojska - 2

MIG-ovi i vojni helikopteri simbolično su preletjeli hrvatske gradove. Na zagrebačkom Jarunu izložena je sva sila vojne tehnike i oružja, koja se može razgledati. Prezentirali su najzanimljivije što imaju, a interesa među građanima nije nedostajalo. Program prati reporterka Ivana Pezo Moskaljov.

''Nije lako, mi smo svi domoljubi, za domovinu smo ovdje - radimo i služimo hrvatskom narodu i Hrvatskoj", istaknuo je Ivica Đurković, zamjenik zapovjednika tenkovske bojne "Kune", GOMBR.

Vojna vježba kod Slunja Na vojne vježbe kraj Slunja stigao je i Bradley, ubojica tenkova: "Borbena moć je nemjerljiva"

Hrvatska vojska - 2 Nove tenzije na relaciji Zagreb - Beograd: "Njih smeta sve, oni i dalje drže svoju javnost u nekoj polutenziji. Albanska većina na Kosovu priznata je od skoro cijelog EU-a"

Mato Fofić kaže kako je i djeci bilo zanimljivo. ''Jako su pristupačni, djeci je jako zanimljivo odore vidjeti, na svako pitanje odgovore. To su naša laička pitanja. Upute nas na stvari koje nas zanimaju'', kazao je Fofić. Ivan Kaštela je kaže - ponosan. ''Mogu reći da sam ponosan na što sad liči vojska. Kakva je bila u počecima, nismo čak ni uniforme imali, a kamoli protuoklop ili nešto takvo'', istaknuo je Kaštela. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju