A Hrvatska vojska je u - dobrim poslovima. Zajedno s Amerikancima i Slovencima danas su vježbali topničko gađanje.

Galerija Vojna vježba kod Slunja Međunarodna vojna vježba - 2 Međunarodna vojna vježba - 3 +1 Međunarodna vojna vježba - 1

 Američki oklopnjak za hrvatsku vojsku! Podigao je Bradley slunjsku prašinu i opravdao glavnu ulogu.

"Kažu - ubojica tenkova da, zato što je tijekom Zaljevskog rata to vozilo uništilo najviše tenkova! Sama borbena moć je nemjerljiva!", objašnjava stožerni časnik za vježbu Željko Vuk.

 

Moćni suborac pješaštvu stigao je samo na vojnu vježbu. SAD nam donira 84! Opremu i remont plaćamo. Čim dođu, milijunske vojne igračke u ruke će radnika u slavonsko-brodskoj tvornici - na modernizaciju!

Uz svoju, na američku logistiku mogli su se osloniti i Hrvati i Slovenci. Tri nacije - tri jezika - jedan cilj. Obuka!

"Da bi usavršili neka naša znanja i mi upili od njih, kao što bi i oni neke stvari naučili od nas. Pa mislim da su oni od nas naučili kako funkcionira hrvatska vojska, skladniji odnosi međuljudski u postrojbama", kaže vojnikinja Marina Lovrić, pripadnica 2. mehanizirane bojne Gromovi

 

U dimu baruta - prvi su put rame uz rame svladavali neke nimalo zahtjevne topničke zadatke. Odgovorit će na sve krizne situacije, uvjeravaju. Nema prepreka. U jakoj konkurenciji na bojnom se polju ne traži najbolji. Došli su susjedi sa svojima oklopnim vozilima. A ni na projektilima nisu štedjeli.

Ponuda francuskog borbenog aviona Službena odluka do Dana Oružanih snaga: Donosimo detalje ponuda Francuske i SAD-a za borbene avione

Hrvatska vojska - 2 Nove tenzije na relaciji Zagreb - Beograd: "Njih smeta sve, oni i dalje drže svoju javnost u nekoj polutenziji. Albanska većina na Kosovu priznata je od skoro cijelog EU-a"

"Tko je šef? Na terenu što se tiče bojne - ja! Zapovjednik satnije Pick kaže da oni imaju i majicu koju rade i zovu je dirty shirt i da je iste boje kao ova zemlja ovdje", rekao je Stjepan Jalžabetić, zapovjednik multinacionalne bojne.

Kyle Richardson, pripadnik američke Nacionalne garde kaže da je fantastično. ''Dobrodošlica od Hrvatske vojske i ljudi s kojima radimo su nevjerojatni'', zadovoljan je Richardson.

Matt Wagner dodaje da mu je lijepo te da bi doveo obitelj u Hrvatsku na odmor.

Za više od 1500 vojnika koji upravljaju različitim sustavima naoružanja i tako bildaju mišiće - sve ovo je samo rutina. U najboljem će se svjetlu tek pokazati državnom i vojnom vrhu. Oko osam milijuna kuna koštat će ratne igre. Gosti - sami plaćaju svoje račune.

 

Više o vojnim vježbama, pogledajte u priloženom videu.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju