Na plaži Rezalište u Šibeniku u ponedjeljak ujutro stariji muškarac istresao je kantu fekalija u plićak, javlja Šibenik.in.

Galerija


"Sunčali smo se tu ispred pekare i odjednom je sve počelo smrdjeti. Kad smo se digli pogledati što se zbiva, on je sve to već iskrenuo i prao kantu rukama! Katastrofa. Kasnije je odšetao prema glavnoj cesti, neki je domaći… Dakle taj je stariji gospodin iskrenuo kantu punu fekalija i na naše 'sramite se' odgovorio sa 'sramite se vi' i bez pardona otišao", ispričala je čitateljica portalu Šibenik.in.

Vezani članci Molunat: Akcija čišćenja mora - 4 Najjužnije mjesto na moru krcato smećem: Iz mora izvukli 1200 vreća punih otpada, najvećim dijelom plastike Bacili tisuće mrtvih riba u more (Foto: Dnevnik.hr) - 1 U turističkom mjestu ribare nema tko kazniti jer se nadležni ne mogu dogovoriti tko je zadužen za sankcioniranje kršenja propisa

Obaviješteni su i komunalni redari, a ako uspiju pronaći muškarca, njemu prijeti kazna do 2000 kuna.

Cijelog ljeta plaže diljem Jadrana bile su zatvarane za kupanje zbog zagađenja fekalijama.

More je izvrsne kvalitete na više od 94 posto naših plaža. Na nešto manje od pet posto ono je ocijenjeno kao dobro, a na 11 lokacija kvaliteta za kupanje je zadovoljavajuća.