Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zorro osvetnik'

Šeks vidio što nije smio?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na upit novinara je li imao uvid u iskaz Ive Sanadera potpredsjednik sabora Vladimir Šeks je kazao kako on nije dužan odgovarati na takva pitanja.

Na pitanje je li imao uvid u Sanaderov iskaz, s obzirom da je dva mjeseca kasnije koristio istu formulaciju riječi 'Zorro osvetnik', Šeks nije htio odgovoriti 'Ne želim i neću vam to reći. Ne želim i neću vam odgovarati na takva pitanja. Nisam dužan, ne želim i neću', odbrusio je Šeks.

Pročitajte i ovo Vladimir Šeks (Foto: Dnevnik.hr) PLENKOVIĆ SE HVALIO Žestoka paljba po oporbi: "Sve mračne sile u Hrvatskoj su se okupile da sruše HDZ" Sanader šef zatvorske knjižnice - 2 Hoće li uskoro izaći na slobodu? Sanader postao šef zatvorske knjižnice: "Relativno brzo bismo ga mogli vidjeti u Zagrebu"

Sanaderova obrana snimljena je na DVD-u. Uvid u njegovo svjedočenje osim USKOK-a i obrane imaju i ostali suokrivljenici u slučaju Fimi Media. Dakle, 24 osobe mogle su počiniti kazneno djelo odavanja službene tajne.

'Tko je konkretno dao CD-e sa iskazom Ive Sanadera, tko je dao zapisnik s iskazom Ive Sanadera je li to netko od tužitelja je li to netko iz vrha domaćega pravosuđa je li se to dogodilo na sudu - ali ne, ponovno se udara na novinare što HND smatra nedopustivim', rekla je Ana Raić Knežević, predsjednica Zbora novinara sudskih izvjestitelja.

Naime, prošlog je mjeseca Vladimir Šeks u Dnevniku Nove TV kazao kako je 'Sanader jedan od osnovnih neprijatelja HDZ-a koji dolazi kao Zorro osvetnik'. No Sanader je, kako piše Jutarnji list, u srpnju dok ga je ispitivao USKOK kazao slično, da 'nije došao kao Zorro osvetnik' čime se pretpostavlja da je Šeks čitao tajne spise.

Novinari su upitali Šeksa je li se boji mogućih sankcija EU-a ako se usvoji Zakon o ništetnosti određenih pravnih akata pravosudnih tijela bivše SFRJ, bivše JNA te Republike Srbije,. Šeks je kazao kako nikakvih sankcija neće biti niti ih se on boji.

Istražitelji su se do sada bavili novinarima. Vrijeme je, smatraju sudski izvjestitelji, da se USKOK pozabavi i onima koji odaju tajne iskaze. Hoće li i Šeks morati pojasniti je li 'Zorro osvetnik' slučajnost ili ne, iz USKOK-a još uvijek nema službene potvrde.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene