Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Odrazit će se negativno na pacijente'

SDP protiv projekta spajanja zagrebačkih bolnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački SDP protivi se projektu spajanja zagrebačkih bolnica jer se njime neće postići planirano smanjenje troškova, a organizacijski poremećaji i zbrka dodatno će smanjiti ionako lošu dostupnost zdravstvene skrbi.

‘Potez spajanja zagrebačkih bolnica kao model racionalizacije, kako ga predstavlja ministar, odrazit će se negativno na Zagrepčane, ali i na sve pacijente u Hrvatskoj koji u velikom broju dolaze na liječenje u Zagreb’, ustvrdila je potpredsjednica SDP-a Željka Antunović.

Pročitajte i ovo Ilustracija kazne 5000 eura Europska zemlja zabranjuje protivnicima pobačaja da uznemiravaju žene ispred klinika: "Moramo ih zaštititi" Ilustracija Tko smije znati? Dali mu broj da nazove rodilište pa mu rekli da mu ne smiju otkriti - ništa. Liječnica: "Ljudi koji žele informacije nam prijete, a mi smo nezaštićeni"

U SDP-u smatraju da je riječ o političkom potezu ministra zdravstva Darka Milinovića koji tako udovoljava zahtjevima Svjetske banke i MMF-a za smanjenjem bolničkih kapaciteta. ‘Umjesto da dira u svoj politički interes, odnosno županijske bolnice koje generiraju troškove po cijeloj Hrvatskoj, on se odlučio na račun pacijenata rušiti razinu zdravstvene skrbi u Zagrebu’, poručuju u stranci.

>> Milinović dobio potporu struke za spajanja bolnica

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem zamjera ministru što će odluku o spajanju bolnica, donesenu u svibnju, tek danas izložiti predstavnicima Grada Zagreba. ‘Žalosno je što smo dovedeni pred gotov čin i što je tek sada sazvan sastanak, kada je posao, što se tiče Ministarstva, već obavljen’, istaknuo je Šprem.

Iako još nisu upoznati s konkretnim projektom, u SDP-u smatraju da se projekt provodi po teritorijalnom umjesto po logičnom principu objedinjavanja bolnica koje obavljaju sličnu djelatnost. ‘Ministar nastoji prisiliti Grad da postupi po njegovu nalogu. Vidjet ćemo nakon sastanka kakav je prijedlog, ali najvjerojatnije će Gradu, umjesto dosadašnjih sedam, ostati samo dvije bolnice - Klinička bolnica ‘Sv. Duh’ i Psihijatrijska bolnica ‘Vrapče’’, rekao je Mirando Mrsić.

Šprem je pak poručio da pitanje spajanja bolnica, što se tiče Grada Zagreba, nije još gotovo. ‘Razmatramo razne solucije o kojima još ne mogu govoriti dok se o konkretnom prijedlogu ne izjasni Gradska skupština’, rekao je Šprem. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene