Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Racionalizacija sustava'

Milinović dobio potporu struke za spajanja bolnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović izrazio je zadovoljstvo širokom potporom struke koju je, kako je rekao, dobio za projekt reintegracije i racionalizacije zdravstvenog sustava u Zagrebu.

‘Kompletna struka stala je iza reorganizacije bolničkog sustava u Zagrebu, uključujući svih osam zdravstvenih komora koje su dale pozitivno mišljenje na nastavak reformi’, rekao je Milinović na konferenciji za novinare nakon višesatnog sastanka s predstavnicima bolničkih uprava i udruga pacijenata. Istaknuo je i kako se kontinuiranom racionalizacijom bolničkog sustava i smanjivanjem broja uprava razina usluga neće smanjivati, nego će biti još veća. ‘Ovo je vrijeme za hrabre i odvažne, a ja ću bdjeti nad novim upravama i ravnateljima’, poručio je Milinović.

Pročitajte i ovo Ilustracija neradan dan Provjerite gdje će na dan izbora biti dežurni liječnici, pedijatri i zubari u Zagrebu Vili Beroš Država preuzima upravljanje Bolnice postaju državne od 1. siječnja, Beroš poručio: "Jamčim da neće biti ukidanja bolnica"

>> Liječnici rekli 'NE' Milinovićevoj reformi

Izrazio je i zadovoljstvo što su ravnatelji zagrebačkih bolnica, koji će od 1. srpnja izgubiti status, velikim dijelom ‘uspjeli prevladati emocije, prihvatiti realnost i ono što je bolje za pacijente i Hrvatsku’. Potporu reformi Milinović je dobio i od Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga, koji je odgodio najavljeni prosvjed. Za prosvjede, rekao je ministar, nema razloga budući da se pripajanjem Sveučilišne klinike Vuk Vrhovec i Kliničke bolnice Merkur u liječenju pacijenata ništa neće promijeniti, a klinika Vuk Vrhovec zadržat će i status kolaborativnog centra.

Predsjednik Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga Davor Bučević rekao je kako su dobili obećanja da će Vuk Vrhovec ostati klinika. ‘Ministar jamči da će se zadržati funkcionalnost klinike i ime, te da će 'Vuk Vrhovec' i dalje ostati suradna ustanova Svjetske zdravstvene organizacije’, pojasnio je Bučević potporu dijabetičkih udruga. ‘Država će uštedjeti, a razina usluga ostat će ista’, zaključio je. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene