Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Humanitarna akcija

SDP-ovci donirali Zakladi 'Ana Rukavina' 300.000 kn

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet SDP-ovih zastupnika u Europskom parlamentu je mjesečnim izdvajanjem od plaće u pola godine Zakladi "Ana Rukavina" doniralo ukupno 300.000 kuna, izvijestila je na današnjoj konferenciji za novinare upraviteljica Zaklade Marija Rukavina.

Konferenciji za novinare u prostorijama Zaklade "Ana Rukavina" nazočilo je i pet zastupnika SDP-a u Europskom parlamentu - Biljana Borzan, Marino Baldini, Oleg Valjalo, Sandra Petrović Jakovina i Tonino Picula, koji su mjesečno za tu Zakladu iz plaće izdvajali po deset tisuća kuna. Zahvalivši na doniranim sredstvima, Rukavina je podsjetila da su oni 24. srpnja potpisali izjavu o doniranju dijela svojih prihoda Zakladi" Ana Rukavina" do kraja ovog saziva Europskog parlamenta.

Pročitajte i ovo Anja Franić, Ivica Vidak i reporterka Dnevnika Nove TV Valentina Baus USUSRET KONCERTU ŽELIM ŽIVOT Njegove matične stanice spasile su život, a ona je dva puta pobijedila leukemiju: "Mogu ponovno sanjati svoje snove i ostvariti ih" Slika nije dostupna Na putu za Bruxelles Hrvatski europarlamentarci

Marija Rukavina rekla je da će se taj novac pridodati 1,1 milijunu kuna prikupljenih dobrovoljnim prilozima građana na humanitarni broj 060 9000 tijekom osmog po redu koncerta "Želim život" Zaklade Ana Rukavina na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića.

Najavila je da će prikupljeni novac utrošiti na organiziranje akcija prikupljanja uzoraka krvi. Dodala je i da je u ovoj godini Zaklada održala 33 akcije prikupljanja uzoraka krvi diljem zemlje, pri čemu je samo za materijal i osnovne stvari potrošeno 199.000 kuna, jer su te akcije vrlo skupe. Rukavina je rekla i da su u to, uz pomoć Ministarstva zdravlja, uključili devet transfuzijskih centara u Hrvatskoj i Zavod za tipizaciju tkiva u KBC "Rebro" da permanentno uzimaju uzorke. Dodala je i da je u proračunu za iduću godinu predviđeno 4,45 milijuna kuna za tipizaciju tkiva.

Zaklada Ana Rukavina prikupila 1,1 milijun kuna pozivima na humanitarni broj

Za iduću godinu upraviteljica Zaklade, Marija Rukavina, najavila je plan da se u Washington na godinu dana uputi hrvatski liječnik na stručno usavršavanje kako bi bio upoznat sa najnovijim medicinskim dostignućima na tom području. "Taj projekat će pomoći da male Nore ne moraju odlaziti daleko, već ćemo i mi imati svjetske stručnjake za liječenje leukemije", kazala je.

Tonino Picula rekao je da će do kraja mandata nastaviti uplaćivati sredstva za Zakladu. Izrazio je i zadovoljstvo što humanost nisu pokazali samo zastupnici SDP-a u Europskom parlamentu, već i svojim pozivima na humanitarni broj u petak i velik broj građana različitog imovinskog i drugog statusa.

"Usprkos vremenima krize ljudi su prepoznali rad Zaklade i odlučili pomoći. Želja da se pomogne bolesnima i da se spriječi da zdravi postanu bolesni je ono što je ujedinilo ljude ", naglasio je.

Trudna Doris planira donirati matične stanice iz pupčane vrpce

Podsjetivši kako je nedavno rodila, Sandra Petrović Jakovina rekla je da je tijekom poroda donirala matične stanice iz pupkovine, što je još jedan doprinos Zakladi "Ana Rukavina". Pozvala je i sve rodilje da to učine. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene