Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na putu za Bruxelles

Hrvatski europarlamentarci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dobili smo 12 zastupnika koji će nas ulaskom Hrvatske u Europsku Uniju, od prvog srpnja ove godine predstavljati u Europskom parlamentu. Pogledajte koga ste izabrali!

Nedjelja je donijela Hrvatskoj prve povijesne izbore za Europski parlament na kojima su hrvatski građani odabrali 12 kandidata za jednogodišnji mandat u Europskom parlamentu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku" Europski parlament (Foto: Dnevnik Nove TV) - 1 Svatko konja za utrku ima Sedmero europarlamentaraca traži ponovni izbor za Europski parlament: Pitali smo ih čime su se ondje bavili

Izbore je obilježila iznimno niska izlaznost birača svega 20.84%.

>> Konačni rezultati EU izbora!

Očekivano ili ne, najviše mandata dobila je kandidacijska lista HDZ-HSP AS-BUZ s ukupno šest, slijedi lista SDP-HNS-HSU s pet i Laburisti s jednim mandatom.

Ruža Tomašić predvodi listu desne koalicije potom Andrej Plenković , Dubravka Šuica, Davor Ivo Stier, Ivana Maletić i Zdravka Bušić.

>> Ona je zvijezda ovih izbora!

Listu SDP-HNS-HSU predvodi Tonino Picula s najviše glasova, zatim Biljana Borzan, Marino Baldini, Oleg Valjalo i Sandra Petrović Jakovina.

Jedan mandat dobio je laburist NIkola Vuljanović.

 >> DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene