Prosvjed SDP-a u Splitu (Foto: Arhiva/Ivo Cagalj/PIXSELL)
Prosvjed SDP-a u Splitu (Foto: Arhiva/Ivo Cagalj/PIXSELL) Foto: Arhiva/Ivo Cagalj/PIXSELL

Splitski SDP je u subotu na Rivi organizirao šetnju u kojoj su sudionici nosili višemetarski transparent s natpisom "Za otvoren i tolerantan Split" izražavajući protivljenje bilo kakvom nasilju u tom gradu.


"Ovom šetnjom želimo na simboličan način pokazati kako je Split jedan otvoren i tolerantan hrvatski i mediteranski grad u kojem se dobro osjećaju Splićani ali i naši gosti", rekao je predsjednik splitskog SDP-a Goran Kotur.

Vezani članci Mislav Bago Novi Crobarometar: Tko je najpopularniji političar, jesu li birači odlučili kazniti predsjednika i premijera zbog javnih nastupa te što smatraju najvećim problemom Natpis zabrane za SDP Na vrata restorana zalijepio zabranu ulaska za - SDP. Oglasio se i Arsen Bauk: "Idem po kokice i gledat ću kako me premijer brani"

Po njegovim riječima, Split nije onakav kakvim ga se prikazuje zbog ponašanja pojedinaca, a možda i grupa.

"Napadi i grafiti su pokušaj bacanja sjene na Split i vjerujem kako smo današnjom šetnjom uklonili tu sjenu", rekao je Kotur novinarima odgovarajući na upit što je povod današnjoj šetnji Rivom. Iako nije izravno spomenuo, on je time aludirao na nedavni huliganski napad na splitskoj Rivi na vaterpoliste beogradske "Crvene Zvezde" i grafite s neprihvatljivim porukama.

Za današnju šetnju Rivom bilo je najavljeno da će u njoj sudjelovati i predsjednik Nove ljevice Dragan Markovina, ali Kotur je objasnio kako Markovina nije došao na Rivu zbog odlaska u Zagreb na današnji prosvjed za slobodu medija.

Splitski je SDP na današnju šetnju Rivom za otvoren o tolerantan Split, osim građana, pozvao i gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu (HDZ) i predsjednika splitskog Gradskog vijeća Igora Stanišića (Hrvatska građanska stranka - HGS), te gradske vijećnike iz svih drugih stranaka, ali oni nisu bili na prosvjedu.

"Ova šetnja je jedna civilizacijska gesta, ne politička i zato na šetnji nismo isticali stranačka obilježja jer nam je cilj bio okupiti predstavnike različitih orijentacija, a zašto se nisu odazvali - ne znam". rekao je Kotur. (Hina)