Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbačena prijava protiv Mršića

SDP: Karamarkove izjave udar su na pravosudnu vlast

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Član Predsjedništva SDP-a Ranko Ostojić ocijenio je današnje izjave ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka o radu koprivničkog Općinskog državnog odvjetništva nedopustivim udarom na pravosudnu vlast.

'Riječ je o ozbiljnom presedanu i nedopustivom udaru na pravosudnu vlast čiji je dio Državno odvjetništvo', rekao je Ostojić u izjavi novinarima komentirajući Karamarkove sumnje u objektivnost rada koprivničkog Općinskog državnog odvjetništva, objavljene u dijelu današnjeg tiska. Ministar Karamarko je, prenosi današnji tisak, kazao kako ima razloga sumnjati u objektivnost tog odvjetništva pri odbacivanju kaznene prijave protiv koprivničkog gradonačelnika Zvonimira Mršića, a zbog činjenice da su suprug i kći županijske državne odvjetnice u Koprivnici zaposleni u tvrtkama kojima je osnivač Grad Koprivnica.

Pročitajte i ovo Ilustracija Apsurdnost pravosuđa Sutkinja krala po dućanima, druga primala mito: Obje i danas primaju pola plaće da ne rade Zdravko Mamić mito i korupcija Mamić predsjedniku suda dao sat od 15.000 eura: "Htio sam ga imati na svojoj strani"

Karamarkova izjava dokaz je 'teške i nedopustive politizacije policije', smatra Ostojić te podsjeća kako jedan ministar ni na koji način nema pravo govoriti o bilo kojem konkretnom predmetu, a posebice onom koji je nadležno pravosudno tijelo odbacilo.

'Ako je ministar imao ikakve sumnje u nepotizam, mogao je kao bilo koji drugi građanin podnijeti kaznenu prijavu', ističe Ostojić koji smatra da se ovakvim izjavama ozbiljno ugrožava trodioba vlasti i dovodi u pitanje pravna sigurnost zemlje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene