Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Član Predsjedništva SDP-a Ranko Ostojić ocijenio je današnje izjave ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka o radu koprivničkog Općinskog državnog odvjetništva nedopustivim udarom na pravosudnu vlast.


'Riječ je o ozbiljnom presedanu i nedopustivom udaru na pravosudnu vlast čiji je dio Državno odvjetništvo', rekao je Ostojić u izjavi novinarima komentirajući Karamarkove sumnje u objektivnost rada koprivničkog Općinskog državnog odvjetništva, objavljene u dijelu današnjeg tiska. Ministar Karamarko je, prenosi današnji tisak, kazao kako ima razloga sumnjati u objektivnost tog odvjetništva pri odbacivanju kaznene prijave protiv koprivničkog gradonačelnika Zvonimira Mršića, a zbog činjenice da su suprug i kći županijske državne odvjetnice u Koprivnici zaposleni u tvrtkama kojima je osnivač Grad Koprivnica.

Vezani članci Dražen Bošnjaković i Mislav Bago - 2 Sabor raspravlja o stanju u pravosuđu, Bošnjaković: ''Prošle je godine pravosuđe zaprimilo milijun i 290 tisuća predmeta'' Slika nije dostupna VIDEO: U što će se maskirati političari?

Karamarkova izjava dokaz je 'teške i nedopustive politizacije policije', smatra Ostojić te podsjeća kako jedan ministar ni na koji način nema pravo govoriti o bilo kojem konkretnom predmetu, a posebice onom koji je nadležno pravosudno tijelo odbacilo.

'Ako je ministar imao ikakve sumnje u nepotizam, mogao je kao bilo koji drugi građanin podnijeti kaznenu prijavu', ističe Ostojić koji smatra da se ovakvim izjavama ozbiljno ugrožava trodioba vlasti i dovodi u pitanje pravna sigurnost zemlje. (Hina)