Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza izbora

Ivan Vrdoljak izjavio što očekuje od HDZ-a i Mosta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u srijedu je izrazio zadovoljstvo rezultatom koji je ta stranka ostvarila na parlamentarnim izborima te je odbacio mogućnost da podrže vladu HDZ-a i Mosta, rekavši kako od njih očekuje da "što prije završe sa svojim pregovaranjima i krenu realizirati svoja obećanja".

Zaključak Predsjedništva je da su rezultati pokazali da HNS ima sedam posto potpore u biračkom tijelu jer su to i preferencijalni glasovi i mandati pokazali.

Izuzetno smo zadovoljni s rezultatom stranke na ovim izborima, pokazali smo dosljednost, odgovornost i političku kulturu te ozbiljno krećemo u pripremu za lokalne izbore kada očekujemo da ćemo pobijediti koaliciju HDZ-a i Mosta, rekao je Vrdoljak nakon sjednice Predsjedništva HNS-a.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin, predsjednik SDP-a Zbijanje redova Ima li još šokova ovog petka? SDP se okupio na sjednici Predsjedništva VAR Uvjerljiv odgovor Mislite li da je suđenje u HNL-u pristrano? Evo kako ste glasali u Dnevniku Nove TV

Od HDZ-a i Mosta, dodao je, očekuju da "što prije završe sa svojim pregovaranjima i krenu realizirati svoja obećanja, da povećaju ljudima plaću, smanje poreze, brinu o umirovljenicima, poboljšaju zdravstveni sustav i sve ono što su govorili u kampanji, da ne gube više vrijeme na politička prepucavanja, već počnu raditi".

Vrdoljak je kazao da u stranci uopće ne razgovaraju o podršci vladi HDZ-a i Mosta, već da idu u pripreme za lokalne izbore.

"I zadnji put smo se prvi ustali od stola i rekli neka HDZ i Most sastave Vladu. Tako i ovaj put. Dan poslije ovih izbora, čestitali smo i rekli neka Mosta i HDZ sastave Vladu s obzirom da su dobili povjerenje birača. Od tada se pripremamo za lokalne izbore, što znači da uopće ne razmišljamo sudjelovati u Vladi", poručio je.

Kazao je i da će HNS jedinstveno biti u opoziciji kada će u Hrvatskom saboru glasati o mandataru.

"Pa naravno. Prije godinu dana ružno su prostituirali naše ime - da ćemo ulaziti u neke koalicije i nećemo biti dosljedni i da ćemo trgovati. Naša ideologija je rezultat. Naša ideologija je bolja Hrvatska. Za takvu politiku nema mjesta tome da radiš prevare", dodao je predsjednik HNS-a.

Nije želio konkretno odgovoriti na pitanje ide li HNS samostalno ili u koaliciji s nekim na lokalne izbore, rekavši kratko: "O tom-potom".

"HNS će na lokalnim izborima pobijediti koaliciju HDZ-a i Mosta, u središtima u kojima imamo organizacije", ustvrdio je Vrdoljak, dodavši "Oni (HDZ i Most) će u Vladi pokazati kako funkcioniraju i ako ne ispune svoja obećanja do svibnja, mi ih planiramo pobijediti. To znači da planiramo pobijediti na lokalnim izborima, a pobjeda znači osvojiti Zagreb".

Nije želio konkretno odgovoriti misli li da je HSS čije je Predsjedništvo stranke donijelo odluku da će petero saborskih zastupnika te stranke dati potpise predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću za budućeg mandatara hrvatske Vlade - tim potezom prevario birače i stranke u Narodnoj koaliciji, ustvrdivši da će građani sigurno dati najbolju ocjenu.

"Mislim da političke elite u 2016. trebaju paziti što govore i ne se previše baviti jedni drugima. Ne dajem si za pravo da analiziram bilo čiji postupak, ali će građani sigurno dati najbolju ocjenu i u krajnjoj liniji završit ćemo na onoj rečenici da svatko snosi posljedice za svoje ponašanje i odluke. Niti ću im dozvoliti da se petljaju u rad Predsjedništva i politike HNS-a, niti njima želim voditi politiku", zaključio je predsjednik HNS-a. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene