Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mandatno imunitetno povjerenstvo jednoglasno je donijelo odluku kojom se bivšem premijeru Ivi Sanaderu odobrava aktivacija saborskog mandata.


Na početku rasprave mandatno imunitetnog povjerenstva HDSSB-ov Ivan Drmić demantirao je napise o spletkama prema kojima je HDZ želio napraviti sve da spriječi Sanaderov povratak u Sabor. Rekao je kako se ne želi ponašati u Josipovićevoj maniri, koji prema njegovim riječima, često radi protiv zakona. 'Moje je mišljenje o Sanaderu poznato, ali to nije razlog da dignem ruku za nešto što je protivno zakonu', rekao je Drmić.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO: Primitivno vrijeđanje u Saboru Slika nije dostupna Raspisana tjeralica: 'Vraćam se za 3 do 4 dana'

Povjerenstvo je ustvrdilo da su zahtjevi podneseni u zakonskom roku. Sanaderov mandat bit će aktiviran 22 listopada, u petak. Bivši premijer tako se nakon 7 godina vraća u saborske klupe, a u petak će ponovo položiti i prisegu. No, sada kao nezavisni zastupnik neće imati sva prava kao što je imao kao zastupnik HDZ-a, a teško je očekivati da će biti član nekog povjerenstva. Isto tako, prilikom govora morati će čekati da se izredaju sve političke stranke da bi došao na red. Plaća će mu biti oko 16 tisuća kuna.

Odobrena je i aktivacija mandata Mladena Barišića, ali njegov mandat odmah i zamrznut, budući da protiv njega Uskok provodi istragu u slučaju Fimi media.

>> Ivo Sanader sjedit će u zadnjim redovima kraj Lesara

>> 'Pobjegulja': Sanader dobio novi nadimak

Arsen Bauk naveo je kako je Sanader bio i ostao problem HDZ-a, a ne SDP-a, te da mu oni nisu bili ni zamjenici ni pomagači. Naveo je i da se, kako je rekao, Šeks proteklih dana bavio 'pravnim akrobacijama'.

Damir Sesvečan, predsjednik povjerenstva je na to rekao kako je veoma zanimljivo da je SDP pokrenuo pitanje povjerenja Vladi kada traje situacija s povratkom Sanadera u Sabor, te kako time samo žele sakupiti još koji glas. Gordana Sobol na to mu je odgovorila da ne mora ponoviti sve što premijerka kaže.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju