Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jednoglasno prihvaćeno

Sanader se vraća u saborske klupe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mandatno imunitetno povjerenstvo jednoglasno je donijelo odluku kojom se bivšem premijeru Ivi Sanaderu odobrava aktivacija saborskog mandata.

Na početku rasprave mandatno imunitetnog povjerenstva HDSSB-ov Ivan Drmić demantirao je napise o spletkama prema kojima je HDZ želio napraviti sve da spriječi Sanaderov povratak u Sabor. Rekao je kako se ne želi ponašati u Josipovićevoj maniri, koji prema njegovim riječima, često radi protiv zakona. 'Moje je mišljenje o Sanaderu poznato, ali to nije razlog da dignem ruku za nešto što je protivno zakonu', rekao je Drmić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zaradio na socijalno ugroženima? Nova optužnica protiv Željka Sabe!? Slika nije dostupna Sanader uzburkao atmosferu VIDEO: Primitivno vrijeđanje u Saboru

Povjerenstvo je ustvrdilo da su zahtjevi podneseni u zakonskom roku. Sanaderov mandat bit će aktiviran 22 listopada, u petak. Bivši premijer tako se nakon 7 godina vraća u saborske klupe, a u petak će ponovo položiti i prisegu. No, sada kao nezavisni zastupnik neće imati sva prava kao što je imao kao zastupnik HDZ-a, a teško je očekivati da će biti član nekog povjerenstva. Isto tako, prilikom govora morati će čekati da se izredaju sve političke stranke da bi došao na red. Plaća će mu biti oko 16 tisuća kuna.

Odobrena je i aktivacija mandata Mladena Barišića, ali njegov mandat odmah i zamrznut, budući da protiv njega Uskok provodi istragu u slučaju Fimi media.

>> Ivo Sanader sjedit će u zadnjim redovima kraj Lesara

>> 'Pobjegulja': Sanader dobio novi nadimak

Arsen Bauk naveo je kako je Sanader bio i ostao problem HDZ-a, a ne SDP-a, te da mu oni nisu bili ni zamjenici ni pomagači. Naveo je i da se, kako je rekao, Šeks proteklih dana bavio 'pravnim akrobacijama'.

Damir Sesvečan, predsjednik povjerenstva je na to rekao kako je veoma zanimljivo da je SDP pokrenuo pitanje povjerenja Vladi kada traje situacija s povratkom Sanadera u Sabor, te kako time samo žele sakupiti još koji glas. Gordana Sobol na to mu je odgovorila da ne mora ponoviti sve što premijerka kaže.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene