Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader: 'Sada je jasno da su prisluškivani Janša i sugovornici'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijeri Hrvatske i Slovenije Ivo Sanader i Janez Janša potvrdili su da su u četvrtak u Meiseu pored Bruxellesa razgovarali o aferi prisluškivanja, koja potresa Sloveniju, a i u Hrvatskoj je imala veliki odjek.

Slovenski premijer Janša je nakon završetka sastanka čelnika Europskih pučke stranke (EPP) potvrdio novinarima da ga premijer Sanader pitao kada će odgovoriti na notu koju je hrvatska Vlada nedavno poslala u vezi s tvrdnjama da je slovenska tajna služba prisluškivala nekadašnje oporbene čelnike, a usput i one s kojima su
ti čelnici komunicirali, među kojima je i hrvatski premijer Sanader.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dogovor Janša-Sanader nije valjan? Vajgl niječe da je za bledski dogovor postojao konsenzus Slika nije dostupna Janez Janša 'Bledski dogovor sa Sanaderom u Hrvatskoj tumači se pogrešno'

Sanader je izjavio kako je "sada jasno, iako je istraga još u tijeku, da je Janša kao oporbeni vođa bio prisluškivan, što nije demokratska praksa, a onda su tako slušali i one koji su komunicirali s Janšom".

Sanader je naglasio da će Hrvatska znati odgovoriti u slučaju da se pokaže da je tadašnja slovenska vlada "namjerno išla prisluškivati strane državljane i stranog premijera".

I Sanader i Janša odbacili su tvrdnje bivšeg slovenskog premijera Antona Ropa da su oni dogovarali incidente u Savudrijskoj vali, kako bi se Janši pomoglo da dobije izbore.

"To su doista smiješne tvrdnje, koje ne zaslužuju komentar i ni na koji način se ne mogu dokazati", rekao je Janša.

"Ja samo dugo u politici i to je najveća glupost koju sam čuo od kada sam u nju ušao", rekao je, sa svoje strane, premijer Sanader.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene